Dansk design og arkitektur

Funktionelt. Kant. Kvalitet. Simpelt. Tidløst. Dansk design, om det er møbler eller modetøj, er verdenskendt for dets rene, simple linjer, gode, slidstærke materialer og klassiske kreationer, der aldrig går af mode. På en større skala gennemgår dansk arkitektur en ny guldalder, inspireret af lys, vand, åbne rum, interaktion og bæredygtighed.

Læs hele artiklen

Event

INDEX: Award

INDEX: Award uddeles hvert andet år, og ikke nok med at den er den største designpris i verden. Den er også en af de vigtigste.

Betydningen af INDEX: Award ligger i det unikke, overordnede tema "Design to Improve Life" - et koncept, der har etableret INDEX: Award som et globalt, inspirerende design-fyrtårn.

I 2013 vandt Københavns Kommune en pris for sin ambitiøse klimaplan.

Top 10 boligdesign

Funktionelt. Elegant. Tidsløse klassikere. Dansk design er alle disse ting og meget mere. Her er vores shopping guide til de bedste boligdesignbutikker.

Besøg designer Finn Juhls hus

Oplev Finn Juhls ånd i hans private hjem i Charlottenlund, nord for København. Hans hus er et skoleeksempel på, hvad han står for som arkitekt og møbeldesigner.

Ny urban oase: Israels Plads

Københavns nye centrale plads ved Nørreport station svæver som et flyvende tæppe mellem byen og Ørstedsparken.

Top 11 arkitektur

Vand, rum, bæredygtighed og lys er nogle nøgleordene i det seneste arkitektoniske boom i København. Banebrydende byplanlægning og verdensklasse arkitektur skyder op side om side med gamle historiske bygninger og slotte. Her er en top 11 over de bygninger du skal se i København. 

Besøg Designmuseum Danmark

Designmuseum Danmark byder på udstillinger af brugskunst, kunsthåndværk og industrielt design fra den vestlige verden og Asien fra den sene middelalder og frem til i dag.

0div>

Film: Olafur Eliassons Cirkelbroen

Design- og arkitekturaktiviter

Udstillinger om design og arkitektur i verdensklasse på byens designmuseer og arkitekturcenter, som også arrangerer byvandringer med arkitekturtemaer.

Guidet arkitekturtur på cykel

beCopenhagen er en perfekt mulighed for at forstå baggrunden for Københavns arkitektur og byplanlægning og samtidig komme lidt længere omkring end tid fods.  

Prøv den ikoniske Cykelslange

Københavns smukke cykelbro Cykelslangen slanger sig mellem Dybbelsbro og Bryggebroen over Københavns Havn.

Top 10 smykkedesignere

Du finder masser af smykkedesigns i København – fra sølvkreationer hos Georg Jensen og farverige sten hos Ole Lynggaard til plexiglas hos Zarah Voight.

Play Video

Film: Arkitektur i København

Se filmen i anledning af arkitekt Jørn Utzons 40 års jubilæum for opførelsen af Operahuset i Sydney. 

Shop

Top 10 modebutikker

De førende danske tøj-brands har deres egen flagskibsbutik i København, men du finder også mindre butikker med mode fra nye spirrende danske designere.