Det danske køkken

Årstidens råvarer. Økologisk. Nyskabende. Disse er nogle af de ord, der i dag beskriver det danske - og ikke mindst det nordiske - køkken. For kun et årti siden var der ikke mange, der bemærkede dansk mad, og det var bestemt ikke noget, man rejste efter. Dette har ændret sig drastisk med åbningen af restaurant noma i København og manifestet fra Nordisk Køkken Symposium. København er på kort tid blevet et af de foretrukne gastronomiske rejsemål. Velbekomme!

Læs hele artiklen om det danske køkken

Eat & drink

Copenhagen Cooking & Food Festival

København åbner hvert år i august dørene til madfestivalen Copenhagen Cooking & Food Festival, hvor du kan få en bid af det kulinariske København og den nordiske region.

Copenhagen Cooking & Food Festival er folkets madfestival og byder på noget for enhver smag med alt fra gourmetrestauranter, aktiviteter for hele familien, madlavningsskole og vinsmagning på programmet.

Top 10 smørrebrød

Hungrer du efter en traditionel dansk frokost? København byder på flere steder, hvor du kan sætte tænderne i et stykke højtbelagt smørrebrød.

Eat & drink
Guide

Michelin-restauranter

Den nye 2013 udgave af Michelin-guiden har belønnet Københavns restauranter med i alt 15 stjerner til 13 restauranter - det højeste antal nogensinde.

Ny nordiske restauranter

Det ny nordiske køkken er kendetegnet ved sin unikke nordiske identitet og ved sit engagement i økologiske, bæredygtige og lokale produkter.

20 nye restauranter i 2014

2014 var et stort år for Københavns restaurantscene. Flere end 20 nye restauranter blev føjet til den i forvejen mangfoldige palette af kvalitetsrestauranter i hovedstaden. Her skal du spise!

Indtag af økologiske fødevarer

I København er det at købe og spise økologisk ikke en luksus, men logik for rigtig mange mennesker. Andelen af økologiske dagligvareindkøb i hovedstadsområdet er 13% og dermed landets højeste.

Endnu bedre er, at 75% af den mad, som Københavns Kommune serverer i offentlige institutioner, som fx børnehaver, vuggestuer, plejehjem og skoler, er økologisk. Målet er at nå op på 90% i 2015.

Økologiske restauranter

København er en grøn by, og det viser sig også hos restauranterne. Mange af de københavnske restauranter stiler efter en økologisk eller overvejende økologisk menu.

0div>

Noma lukker og åbner som urban bondegård

Bib Gourmand restauranter

Flere af byens restauranter er blevet tildelt en Bib Gourmand, så ønsker du at spise god mad til rimelige priser, har vi her lavet en restaurantliste til dig.

Top 10 ølbarer

Danmark er verdenskendt for Tuborg og Carlsberg, men de to pilsnere er langt fra de eneste øl, du kan nyde i København. Mikrobryggerier har for længst indtaget landet og gjort udvalget en del mere spændende. Fra Bryggeriet Apollo til Nørrebro Bryghus og Mikkeller - København giver dig masser muligheder for at slukke din tørst.

Top 10 hipster København

I 2014 figurerede københavnerbydelen Vesterbro som nr. 4 på Thrillists liste over top 10 hipsterkvarterer i verden, men også multikulturelle Nørrebro kravler op ad hipster-termometeret.