LGBT-København

Kærlighed til frihed. Frihed til kærlighed. Det var sloganet under World Outgames i 2009 i København, og det har aldrig været mere sandt end i dag. Københavnere har et åbent sind, er afslappede og tolerante mennesker, og hovedstaden har længe været en legeplads for biseksuelle, homoseksuelle og transseksuelle danskere og udlændinge. Her er der plads til alle, uanset hvem du er.

Læs hele artiklen om København for LGBT'ere

LGBT fakta

Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner blev stiftet af Axel Axgil i 1948, og foreningen var den første af sin slags i verden.

I 1989 var Danmark det første land i verden, som indførte registrerede partnerskab for par af samme køn.

I 2009 blev det muligt for registrerede partnere at adoptere børn. 

I 2012 blev det muligt for homoseksuelle at blive gift i kirke.

0div>

Copenhagen Pride Parade 2015

Download Copenhagen Gay Guide 2016/17

Eller hent det hos Københavns Turistinformation, Vesterbrogade 4A. Spørg efter kortet i receptionen.

Vidste du at?

København er hjem til en af Europas ældste homobarer, Centralhjørnet fra 1917, som åbenlyst blev en homobar i 1950'erne.

I 2009 var København vært for World Outgames.

Eigil and Axel Axgil var det første homoseksuelle par i verden, som indgik et registreret partnerskab for par af samme køn i 1989 efter, at de havde været forlovet i 40 år.

København er det mest homovenlige sted på planeten

København er nr. 1 på listen over mest homovenlige steder i verden, ifølge Lonely Planet, der er verdens største producent af rejsebøger.

Play Video

LGBT CPH - Be gay in Copenhagen

København er i front i mange henseender, ikke mindst på LGBT-området. Se filmen om, hvad København har at tilbyde dig som LGBT-rejsende.

Gay Copenhagen, app, LGBT

Download Gay CPH app

Download den gratis GAY CPH app. Din mobile homo-guide til København. 

København vinder OUT Travelers "Where to go Next"-pris

København vinder OUT Traveler "Where to go Next/Breakout Destination"-pris. Den danske hovedstad er nomineret af OUT Traveler, men det er læserne, der har stemt byen ind, som dét sted, man skal besøge i 2014.

Et russisk eventyr i Danmark

Russiske Leonid og Yury giftede sig i København.

MIX Copenhagen

MIX Copenhagen finder sted hvert år i oktober og er en af verdens ældste filmfestivaler for og om homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede.

Mød Københavns LGBT'ere

Københavns LGBT-miljø byder dig velkommen til hovedstaden. Mød de lokale københavnere, og læs hvad de har at sige om at være bøsse, lesbisk, biseksuel eller transperson i København, hvad de kan lide ved København, og hvad de gerne ville forbedre - og ikke mindst deres anbefalinger til, hvad du kan se og foretage dig i storbyen. Mød Christoffer, Malene, Michelle, Mette, Rosa og Liva.