Redaktørens 5 anbefalinger

Hver anden uge anbefaler vores redaktion fem steder eller begivenheder i København. Fra 2. til 15. marts er det Wonderful Copenhagens kommunikationspraktikant Yolanda, som anbefaler.
Mandag, marts 2, 2015

Marts er egentlig starten på foråret, men vejret er stadig meget skiftende. Her er nogle forslag til, hvad du kan lave, de dage solen skinner, og de andre dage, som kan byde på både regn og sne.

Travbanen, foto Lars Moss

Travbanen i Charlottenlund

20 minutters kørsel fra København ligger Travbanen, ca. 10 minutter fra Charlottenlund Station.

Jeg elsker at spille, og har nok endnu ikke lagt mit indre legebarn helt på hylden, og den sult kan jeg godt få stillet på Travbanen i Charlottenlund.

Hvis vejret er til det, kan du sætte sig udenfor med egen medbragt mad og købe noget koldt at drikke. Der er også en udmærket indendørs frokostbuffet med udsigt til banen, hvor der også bliver spillet på løbene.

Personligt ved jeg intet om travløb, men det gør det ikke mindre sjovt eller spændende. Ofte kan man spørge nogle af de andre tilskuere til råds, eller bare spille på et navn, der gør indtryk. Du kan finde flere oplysninger om løbene på Travbanens hjemmeside.

 Taller, foto Rasmus Malmstrøm

Taller

Taller er netop åbnet og byder på en spændende ny madoplevelse til København.

Tre tidligere Noma-folk har besluttet at slå sig sammen om en ny restaurant, og det alene synes jeg, lyder lovende. Mange trendspottere forudser, at den næste gastronomiske bølge vil blive latinamerikansk mad. Maden på Taller er mad fra Venezuela, med et tvist af det asiatiske og nordiske køkken.

Karlos Ponte, den ene medejer af restauranten, har udtalt, at han anser kokkekunsten som et fornemt håndværk. Det er også, hvad restaurantens navn hentyder til. Taller er spansk, og betyder nemlig workshop eller værksted. Før du rider med på bølgen og taler med om Taller, så få lige styr på udtalen [ta´ʎeɾ]. Så er du godt klædt på til at udforske et nyt madunivers. Du kan udersøge menukortet og reservere et bord på Tallers hjemmeside.

 Big tasty Bingo, foto Maja Tini Jensen

Big Tasty Bingo på Copenhagen Street Food

På Copenhagen Street Food kan du, udover god mad, også blive underholdt hver fredag med fredagsbingo kl 19:00. Du kan ikke reservere pladser, så det er en god idé at komme tidligt.

Du betaler DKK 50 for seks bingoplader, og så er det også om at holde tungen lige i munden. Det kan godt anbefales at dele pladerne med en anden. Men hvis du har overblikket til det, så spil med alle seks plader. Opråberen er engageret, og læser tallene op på både engelsk og dansk. Da jeg var til Big Tasty Bingo blev vi heller ikke snydt for de gode gamle bingoremser.

Du kan se vores guide til Copenhagen Street Food, eller mere om deres bingoaften
Præmierne kan være alt fra andefedt til Copenhagen Street Food valuta, gavekort til stedet, eller måske endda en iPad. Hvad du end får med dig hjem, er stemningen i højsædet, og der er masser af god mad at vælge i mellem.

Rebuild by Design, foto DAC

Rebuild by Design

Frem til den 19. april, kan du på Dansk Arkitektur Center (DAC) se udstillingen om klimaforandringer, med udgangspunkt i projektet på Manhattan.

I forbindelse med orkanen Sandy i 2012, der særligt ramte USA’s østkyst, kom der fokus på hvordan Manhattan i fremtiden kan undgå store ødelæggelser og oversvømmelser. Sådan startede arkitektkonkurrencen Rebuild By Design.

Blandt de vindende projekter var Bjarke Ingels Group med projektet ”Big U”. Jeg glæder mig til at se de spændende løsninger ved udstillingen på Dansk Arkitektur Center, der både viser vinderprojekterne og de otte andre forslag, der var med i opløbet i konkurrencen Rebuild By Design.

Caféens karnap har en af byens bedste udsigter over havnen. I weekenden vil jeg starte mit besøg på Dansk Arkitektur Center med en lækker brunch buffet. 

Ravnsborggade, foto Connie Westergaard

Loppemarked på Ravnsborggade den 8. marts

Jeg synes, det er hyggeligt at gå på loppemarked og helst udendørs. Der er ofte nogle unikke og sjove ting, man kan tage med hjem til små penge. På Ravnsborggade er loppemarkedet blevet en populær begivenhed, og med god grund. Du kan finde det meste på loppemarkedet på Ravnsborggade – og også ofte det, du ikke vidste, at du manglede.

For mange københavnere er der gået en sport i at finde alt fra møbler til en lille vase, som man kan tage ind i hjemmet med det samme eller re-designe, så det får det helt rette udtryk. Du kan se en kalender over Loppemarkedet på Ravnsborggade, på deres hjemmeside. Jeg vil glæde mig til søndag den 8. marts, når loppesæsonen går i gang på Ravnsborggade for de sande krejlere og alle os andre.

 

Del denne side

Om Yolanda

Jobtitel: Kommunikationspraktikant
Alder: 25 år
Bor i: Vanløse, København
Elsker: Musik, design og mad
Yndlingsattraktion: Tårnet
Yndlingsmuseum: Dansk Arkitektur Center
Yndlingsbegivenhed: Finders Keepers
Yndlingsrestaurant: 56˚
Yndlingsbutik: Dora