Convention

I kongresafdelingen arbejder vi målrettet på at udvikle og tiltrække erhvervsturisme til København.

De mange internationale kongresser, møder, virksomhedsevents og sportsbegivenheder, Wonderful Copenhagen hvert år er med til at vinde til København, skaber milliardomsætning for hoteller, kongrescentre, leverandører og restaurationer i hovedstadsregionen.

Kongresser, møder og virksomhedsevents

Med et gennemsnitligt døgnforbrug på ca. 3.100 kroner er de internationale kongresdeltager nogle af de mest lukrative turister. Derfor arbejder Wonderful Copenhagen strategisk og målrettet på at vinde kongresser til byen.

Alene i 2013 afstedkom kongresafdelingens arbejde 361.000 værelsesovernatninger og en turistøkonomisk omsætning på 1,1 milliard kroner.

At byde på en kongres er et omfattende og krævende arbejde, der typisk påbegyndes adskillige år, før kongressen skal afholdes. Kongresafdelingen udarbejder det officielle budmateriale i samarbejde med relevante partnere. Derefter starter et omfattende lobbyarbejde, hvor kongresafdelingen fremlægger buddet personligt for arrangørerne af kongressen. Arrangørerne inviteres også til site-inspections, hvor kongresafdelingen i tæt samarbejde med partnerne i Meetingplace, Københavns mødebranchenetværk, viser byen frem, så arrangørerne ved selvsyn kan se, at København matcher de krav, der stilles til værtsbyen.

Ud over en kæmpe omsætning bidrager de internationale kongresser med at sætte fokus på København som en vidensdestination til gavn for såvel vidensmiljøer som danske virksomheder.

Læs mere på: altomkongres.dk og på copenhagencvb.com 

Sportsbegivenheder

Ligesom kongresser og møder skaber øget omsætning og fokus på København, kan store internationale sportsbegivenheder også aflæses direkte i overnatningsstatistikkerne, og det stigende antal sportsbegivenheder er med til at cementere København som en international, anerkendt sportsby. I tæt samarbejde med Sport Event Denmark og danske idrætsforbund arbejder Wonderful Copenhagen derfor på at tiltrække sportsbegivenheder og events til København.

Wonderful Copenhagen har været med til at vinde flere store, internationale sportsbegivenheder til byen i tidens løb. Bl.a. VM i landevejscykling 2011, VM i badminton 2014 og VM i halvmaraton i 2014. I fremtiden kan København se frem til at være vært for store sportsbegivenheder som VM i ishockey i ’18 (sammen med Herning), VM i herrehåndbold i ’19 og EM i fodbold i ’20 sammen med 12 andre europæiske byer.

Det seneste årti har København markeret sig på den internationale sportsscene og blev i 2013 rangeret som verdens 7. bedste sportsby af det internationale bureau Sportscal, der analyserer udviklingen i sportsbegivenheder.

Ligesom ved kongresarbejdet begynder indsatsen med at byde på store sportsevents flere år i forvejen ved, at der udarbejdes et officielt budmateriale i samarbejde med relevante partnere.

Meetingplace

Meetingplace er en medlemsbaseret netværksforening bestående af mere end 100 hoteller, kongrescentre, venues, konferencearrangører, incoming-bureauer, transportører og øvrige virksomheder med tilknytning til erhvervsturismen i København og hovedstadsområdet. Meetingplace har sekretariat i Wonderful Copenhagen, og medlemmerne i netværket får som de første i branchen adgang til den forretning, der vindes til København i form af:

- Overnatninger til hoteller
- Møder og arrangementer til konferencecentre og mødelokaler
- Kunder til underleverandører, som transportører, AV-leverandører, PCO’er etc.
- Arrangementer til kultur- og eventsteder

Forespørgsler på hotelværelser, mødefaciliteter, PCO-ydelser mv., som Meetingplace-sekretariatet modtager, videregives eksklusivt til medlemmerne, der herefter har mulighed for selv at skabe sig konkrete forretningsresultater.

Meetingplace udøver ikke selvstændig kommerciel virksomhed - formålet med samarbejdet er udelukkende at fremme medlemmernes virksomhed. Medlemmerne af Meetingplace opnår en række fordele, som direkte forretning, international markedsføring og PR, adgang til medlemsnetværk og -aktiviteter og brancherelevant informations- og statistikmateriale inden for møde- og kongresområdet.

Læs mere om Meetingplace Wonderful Copenhagen

Del denne side

For yderligere information, kontakt:

Kongreschef Jonas Wilstrup vedr. kongresser, møder og virksomhedsevents

Chef for sportevents Lars Vallentin vedr. sportsbegivenheder

Sekretariatschef Martin Strange Persson vedr. Meetingplace