©  Foto:

DØP

DØP - Den økologiske pølsemand - står centralt ved Rundetaarn på Købmagergade og på Strøget ved Helligåndskirken i København. Pølserne er lavet af økologisk gris eller okse, og brødet er bagt af langstidhævet dej med fuldkornsmel og hørfrø.

Ud over smørrebrød, er der næsten ikke noget så dansk som en pølsevogn. Hos DØP får du luksusudgaven af den traditionelle hotdog. Alt er økologisk, fra remouladen til de ristede løg, og hvis du er tørstig, har DØP et udvalg af økologiske sodavand.

Som alternativ til de traditionelle varianter kan du få en krydret oksepølse med rodfrugtmos, som er lavet uden fedtstof eller mælkeprodukter kun af kartoffel og pastinak. Er du vegetar, skal du ikke snydes. DØP laver nemlig også vegetarhotdogs.

På denne måde kan du hos DØP sikre dig nogle af de grøntsager, du helst skal have på en dag. Det er jo ellers lidt svært i de traditionelle pølsevogne.

Prisvindende pølser

DØP har ikke blot vundet københavnernes hjerter, men også et hav af kåringer og priser. I 2010 kårede Ibyen/Politiken den økologiske pølsemand til Årets Spisested foran bl.a. en Michelinrestaurant.

I 2012 blev DØPs gedepølse tildelt Økologisk Guldmedalje i Politiken. I 2013 blev DØP kåret til Københavns Bedste Børnevenlige Spisested af børneguiden Børn i Byen, og i 2014 kårede forbrugerbladet TÆNK DØPs klassiske ristede pølse til Bedst i Test.

Du finder også DØP ved Helligåndskirken på Strøget i indre København.