Fredensborg Slot

I perioder hvert forår og efterår bor H.M. Dronningen på Fredensborg Slot, og i en årrække var det smukke 1700-tals barokslot permanent hjem for kronprinsparret.

Slottet lægger desuden ofte hus til Kongehusets bryllupsfester og fødselsdagsfester, ligesom det er her statsoverhoveder fra hele verden modtages.

Ved sådanne officielle statsbesøg er der tradition for, at gæsterne med en diamant skriver deres navnetræk på et af slottets vinduer.

Slotshaven er et af Danmarks største historiske haveanlæg. De lange lige alléer, der udgår fra slottet i stjerneform, er et træk fra havens oprindelige franske barokstil.

Nærmest slottet er haven reserveret den kongelige familie, men den åbnes i juli, hvor slottet også er åbent for offentligheden. Her kan man også besøge urtehaven, der leverer friske grøntsager til den kongelige husholdning, og orangeriet, hvor der dyrkes blomster til udsmykning af slottet.

Den øvrige slotshave er altid åben, og Slotskirken er åben mange af årets søn- og helligdage i forbindelse med gudstjenester.

 

Del denne side

Opdateret af:

Wonderful Copenhagen redaktion@woco.dk
 

Kontakt

Adresse

Slottet 1
3480 Fredensborg

Telefon

+45 20 20 10 12

Fakta

  • Klassifikation

    • Johanneskors

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.3958272
Latitude : 55.9813202