Hørsholm Slotshave

Hørsholm Slotshave hedder således, fordi den i 1700-tallet omkransede det nu nedrevne Hirschholm Slot, nord for København. I dag ligger i stedet Hørsholm Kirke på en ø i midten.

Hirschholm Slot var en imponerende barokbygning, tegnet af arkitekten Lauritz de Thurah. Et besøg på det nærtliggende Hørsholm Egns Museum kan fortælle historien om et af Europas smukkeste slotte, som i en årrække fungerede som kongelig sommerresidens.

Efter trekantdramaet mellem den sindssyge Kong Christian 7., hans hustru Dronning Caroline Mathilde og hendes elsker hoflægen Johan Friedrich Struensee blev slottet forladt og forfaldt, og blev siden revet ned i 1810.

Gå en tur i kongernes barokhave

Området blev oprindelig anlagt som have til det nu forsvundne barokslot og fremstod i midten af 1700-tallet som et sirligt barokanlæg, opbygget omkring en nordsyd-gående akse.

I begyndelsen af det 20. århundrede etableredes haven i sin nuværende form. Skov- og Naturstyrelsen har siden 1993 restaureret haven for at genskabe en del af symmetrien i det gamle barokke haveanlæg.

I slotshaven er markeret en vandretur på cirka 1,5 kilometer, som også er egnet for gangbesværede og kørestolsbrugere. Her kan du gå i Caroline Mathilde og Struensees fodspor, sætte dig på en bænk og høre historiens vingesus.

Åbningstider / Tidspunkter

01/10/2012 - 31/12/2013 Mandag - Søndag

Del denne side

Opdateret af:

Wonderful Copenhagen redaktion@woco.dk
 

Kontakt

Adresse

Folehavevej 15
2970 Hørsholm

Fakta

  • Type

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.5024213
Latitude : 55.8750963