Picasso keramik udstilling på Louisiana

Pablo Picasso (1881-1973) er en højt skattet kunstner på Louisiana og i Louisianas samling. Flere udstillinger har været vist gennem årene med fokus på særlige perioder eller temaer i hans samlede værk. Et særskilt, og måske knapt så kendt område i Picassos oeuvre, hans originale keramiske arbejder, er ikke tidligere præsenteret i Skandinavien i stort udtræk. Det ønsker Louisiana at ændre med denne udstilling i en tid med stor fornyet interesse for keramik. Udstillingen viser mere end 150 værker fra perioden 1947-1964.

Et bredt og tematisk udvalg af kunstnerens produktion

Gennem årene har Louisiana haft et fornemt samarbejde med Picasso-familien, og det er med stor støtte fra familien samt Picasso-museerne i henholdsvis Paris, Antibes og Barcelona, at det har været muligt at indsamle og sammensætte et bredt og tematisk udvalg af kunstnerens produktion.

I sommeren 1946 opholder Picasso sig i Golfe-Juan i Sydfrankrig. Sammen med en ven tager han til en keramikudstilling i Vallauris, et område der var kendt for sine mange keramiske værksteder. Den oplevelse bliver et vendepunkt for Picasso, der livet igennem søgte nye kunstneriske veje med alle mulige slags materialer. Picasso kaster sig straks ud i eksperimenter med de forskellige keramiske materialer, oxider og glasurer, og det viser sig, at de keramiske processer og teknikker – specielt det uforudsigelige i selve brændingsprocessen, især fordi farverne er vanskelige at styre – er en stor og interessant udfordring for ham.

Den lysende middelhavsnatur

I 1948 får Picasso en fast plads i værkstedet Madoura og beslutter sig for at flytte permanent til Sydfrankrig. Den lysende middelhavsnatur, som i disse år definerer hans kunst, afspejler sig ligeledes i de keramiske værker. Her producerer han – sideløbende med sine malerier, tegninger, skulpturer og grafiske arbejder – ca. 4.000 keramiske objekter. Nogle er bemalinger og bearbejdninger af tallerkener, kander og fade, som allerede var sat i produktion på Madoura-værkstedet, andre er mere skulpturelle figurer, dyr, fauner og kvindefigurer, vokset ud af Picassos fantasi, når det våde ler bliver formet.

Udstillingen kan ses i perioden 1. februar - 27. maj 2018

Åbningstider

01/02/2018 - 27/05/2018 Tirsdag - Søndag

Del denne side

Opdateret af:

VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
 

Kontakt

Adresse

Gammel Strandvej 13
3050 Humlebæk

Telefon

+45 49 19 07 19

Fakta

  • Type

    • Store lokale begivenheder
    • Vinterferie
    • Udstilling
    • Kunst

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.542291
Latitude : 55.96907