©  Foto:

Strøm Bar

Cocktailbaren Strøm Bar ved Gråbrødre Torv i København høster i stigende grad anerkendelse i den internationale bartenderverden. Her får du såkaldte gourmetcocktails, hvor alle ingredienser er hjemmelavede.

Du finder en af byens bedste cocktailbarer, Strøm Bar, i Niels Hemmingsensgade i hjertet af København. Baren åbnede i 2012, og holdet bag de såkaldte gourmetcocktails har siden hevet en hel del internationale priser og nomineringer hjem.

I 2013 var de bl.a. nomineret til listen The World's 50 Best Bars sammen med de tre andre københavnske cocktailbarer Ruby, Salon 39 og The Barking Dog.

Teamet bag Strøm Bar er heller ikke ligefrem nybegyndere i cocktailbranchen. De to svenske brødre Mikael og Andreas Nilsson har begge international erfaring, bl.a. fra den verdenskendte Milk & Honey i London og som barchefer på Salon 39, K-Bar og Brass Monkey i København.

I 2012 tog de skridtet og åbnede Strøm Bar, hvor deres kreativitet får fuld udfoldelse sammen med danske Simon Haugaard. Simon er manden bag barene Zefside og Kassen.

Europæiske strømninger

Strøm Bar får sit navn efter de europæiske strømninger, der præger indretningen af cocktailbarens to rum ved Gråbrødre Torv. Baren har plads til ca. 100 gæster. I det ene rum finder du baren, og i det andet rum kan du slappe af i båse med plads til omkring ni personer i hver. Her er belysningen lidt mere dæmpet.

Stilen i Strøm Bar er art deco, som ofte forbindes med luksus, stil og funktion. Den var især populær blandt 1920'ernes og 1930'ernes intellektuelle overklasse i Europa. Stemningen i baren er dog ganske afslappet og hyggelig.

Strøm Bar byder på en række forskellige drinks, herunder en fad-cocktail og en frossen cocktail på flaske. Cocktailkortet skifter ca. hver tredje måned. Alle cocktails og ingredienser er hjemmelavede, som fx grenadinen. Derfor kalder mændene bag også deres cocktails for gourmetcocktails.