Tårnet, Christiansborg Slot

Besøg Christiansborgs tårn, Tårnet. Med sine 106 meter er Tårnet Københavns højeste, og det byder på en storslået udsigt ud over byens tage.

Det er gratis at nyde udsigten og kan kombineres med en middag i den nye restaurant, hvor kokken Rasmus Bo Bojesen står for maden.

Tårnet i Folketinget Christiansborgs tårn åbnede i juni 2014 og gav dermed alle interesserede mulighed for at opleve den storslåede udsigt over København og nyde en kop kaffe eller et måltid i Tårnets nye restaurant.

Tårnet er opført som del af det tredje og nuværende Christiansborg Slot, der blev bygget i perioden 1907-1928. Det er, som resten af slottet, tegnet af arkitekt Thorvald Jørgensen. Med sine 106 meter er Tårnet på Christiansborg Slot fortsat det højeste tårn i København - 40 cm højere end rådhustårnet.

Christiansborgs øverste gemakker har hidtil kun været benyttet som pulterkamre, men i 2012 tog Folketingets formand, Mogens Lykketoft, og det øvrige Præsidium initiativ til at få de historiske rum åbnet for offentligheden.

Gratis adgang til Tårnet

Med åbningen er det nu muligt for alle kvit og frit at besøge en af landets mest synlige og omtalte bygninger. Indgangen til Tårnet findes i Kongeporten, som ligger i midten af Christiansborg og lige under selve tårnet i en stor port ud mod Christiansborg Slotsplads.

Der er adgang til Kongeporten både fra slotspladsen og fra Indre Slotsgård (via Marmorbroen og Ridebanen). I indgangen går der en elevator op til Tårnet. Det er ikke muligt at tage trappen.

Der kan forekomme ventetid, da der er begrænset plads.

Smag på det danske køkken i Tårnets restaurant

Smag på det danske køkken på toppen af det danske parlament. Kokken Rasmus Bo Bojesen står for maden i Tårnets restaurant.

Bojesen har drevet restauranter i adskillige år og er foruden Tårnets restaurant også manden bag restauranten i Operaen og events på Axelborg i København.

Bojesen og hans folk tager udgangspunkt i råvarer og traditioner fra alle egne af Danmark. Tanken er at bære velkendte retter frem i en nyklassisk variant. Bojesen serverer mad med alt godt fra hav, skov, mark, strand og eng.

Frokost, konditorkunst og middag

I Tårnets restaurant kan du både spise frokost, nyde en kop eftermiddagste med konditorkunst til og spise en middag. Til frokost står den på dansk smørrebrød, og hel central er signaturretten, kartoffelmaden. Maden til aftenserveringen varierer efter sæson.

Menukortet er enkelt og fast, men skiftes ofte. Bojesens moderne, økologiske konditori er hjørnestenen i serveringen om eftermiddagen.

Restauranten har udsigt til Christiansborgs ridebaner, og observationsdækket er lige oven over restauranten. Det vil sige, du er kun et par trappetrin fra at nyde Tårnets udsigt, før eller efter dit besøg i restauranten.

Åbningstider / Tidspunkter

01/01/2018 - 31/12/2020 Tirsdag - Lørdag 11:00 - 21:00
31/12/2020 - 31/12/2020 Søndag 11:00 - 17:30

Pris

Voksen

Gratis

Barn

Gratis

Del denne side

Opdateret af:

Wonderful Copenhagen redaktion@woco.dk
 

Kontakt

Adresse

Christiansborg
1218 København K

Telefon

+45 3337 3100

Fakta

  • Klassifikation

    • God adgang

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.580537373
Latitude : 55.67625886