Vikingeskibsmuseet

I historiske Roskilde, kun 25 minutter fra København, ligger Vikingeskibsmuseet, hvor både børn og voksne kan få en helt speciel oplevelse.

Engang i tidernes morgen, for tusind år siden, blev norden styret af datidens pirater, bedre kender som vikingerne. Disse oldnordiske krigere plejede at indtage verdenshavene i deres træskibe, mens de plyndrede og indtog land på deres vej.

På Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan du få et kig ind i vikingernes liv, som de skandinaviske lande stadig forbindes med i dag. Du kommer helt sikkert til at blive forundret, når du står overfor museets fem originale vikingeskibe, hvis rester har overlevet i al den tid.

Tag del i historiefortællingen og udlev din vilde vikingefantasi i en virkelighedstro rekonstruktion af de originale skibe. Fra museets egen lille havn kan du sejle ud på Roskildes smukke fjord og beundre museets store samling af traditionelle nordiske både.

I højsæsonen og ved højtider kan du tage del i spændende arrangementer og workshops på museet. Du kan følge arbejdet i bådeværftet eller prøve kræfter med dit talent for kunsthåndværk som træudskæring og pileflet.

Hvis du også er frisk på en tur uden for museet, så kan du fordrive masser af tid på opdagelse i Roskilde, der er Danmarks gamle hovedstad. Det er oplagt at kombinere din tur til Vikingeskibsmuseet med et besøg i Roskilde Domkirke, som er på UNESCO’s verdensarvsliste.

For at komme til Roskilde og Vikingeskibsmuseet skal du tage toget til Roskilde Station – det går direkte fra Københavns Hovedbanegård. Derfra kan du enten tage bus 203 eller gå de sidste to kilometer til museet.

Åbningstider / Tidspunkter

22/10/2018 - 31/01/2019 Mandag - Søndag 10:00 - 16:00

Pris

Voksen

90.00 DKK - 130.00 DKK

Barn (0-17)

Gratis

Studerende

80.00 DKK - 100.00 DKK

Del denne side

Opdateret af:

Wonderful Copenhagen redaktion@woco.dk
 

Kontakt

Adresse

Vindeboder 12
4000 Roskilde

Telefon

+45 4630 0200

Fakta

 • Klassifikation

  • God adgang
  • Johanneskors
 • Rabatter

  • Copenhagen Card - rabat (25%)
 • Samlingernes emne

  • Vikingetid

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.0790279
Latitude : 55.6493648