Leckerbaer l Thomas Højrup Christensen

Kager, is og søde sager på Østerbro

No matter if you are info cakes, ice cream or desserts Østerbro has many things for you to try. You just need to choose what you want and that is always the hardest part. We recommend that you bring your sweet treats to the park Fælledparken where you can enjoy it in the sun while watching people walk by. 

Shopping på Nørrebro

Mellem Nørrebrogade og Skt. Hans Torv finder du mange spændende shoppingmuligheder – særligt tøjbutikker. Der er både de små, hippe, selvstændige butikker og brand stores som Carhartt, Acne og Won Hundred.

Hvis du har brug for en pause, så tag en slapper på en af de mange hyggelige caféer

Gode butikker i centrum

Indre København vrimler med fantastiske butikker. Alt fra eksklusive og moderne tøj- og interiørbutikker til vintage butikker. For at hjælpe dig til en fornuftig shoppedag, har vi valgt nogle af vores favoritter. 

Sögreni Copenhagen | PR foto

Køb din egen Københavnercykel

København nyder international berømmelse, når det kommer til byens dedikerede cykelkultur og cyklende indbyggere. I Danmark lærer vi nærmest at cykle, længe før vi lærer noget andet. Man kunne sammenligne danskernes forhold til deres cykel til amerikanernes forhold til deres bil. Cyklen giver frihed. Og så er det sjovt, nemt, sundt, miljøvenligt og billigt at cykle, hvis du vælger en almindelig bycykel. I København er en cykel dog ikke bare en cykel.

Kortkartellet | PR photo

Fede plakater over København

Har du en tom plet på væggen derhjemme, eller mangler du den perfekte souvenir fra København? Vi kender alle klassikere som Ib Antonis Tivoli-plakater og Viggo Vagnbys smilende politibetjent, der hjælper en andefamilie sikkert over gaden i København. Men gennem årene har en lang række moderne kunstnere også skab kreative, smukke og farverige billeder af København, som vil egne sig perfekt som souvenir fra byen, og med garanti vil puste nyt liv i stuen derhjemme.

Copenhagen overview

Udforsk København på 24 timer

Begynd dagen med morgenmad i Torvehallerne. Om morgenen er der ikke mange mennesker, men det er rigtig hyggeligt at sidde og kigge ud på den sovende by, som langsomt vågner.

Torvehallerne | Foto: Christian Alsing

Skal du købe ind til et hjemmelavet måltid?

I København er der masser af muligheder for at købe dagligvarer og delikatesser. Hvad end du er til budgetsupermarkeder som Netto eller specialvarer og delikatesser fra Torvehallerne, giver København dig en bred vifte af muligheder, når det kommer til indkøb af mad og dagligvarer.

Copenhagen accessories

Accessories

Mangler du noget, der fuldender dit look? I København er der rig mulighed for at udvide garderoben og sætte et unikt præg på dit udseende. Her finder du accessories til enhver lejlighed, samt hår- og hudplejeprodukter til ethvert kropsplejebehov.

Find mere inspiration til mode og velvære i vores top 10 modebutikker og vores wellnessguide

Alt om design

Dansk design i København

I København kan du finde alle de verdenskendte designklassikere i de mange ’flagship stores’, showrooms og boligbutikker, samt et væld af antikvitetshandlere og kunstgallerier, hvor du kan finde inspiration til boligindretningen.

Se også vores guides top 10 modebutikker og top 10 børnebutikker.

Foto: Tuala Hjarnø

Guide til din shoppetur

Fra de nyeste kollektioner fra danske og internationale designere til cool genbrug og lækkert børnetøj - København byder på lidt af hvert.

Indkøbsgaden Strøget ligger i hjertet af København og er en af de længste gågader i verden. Her finder du mange af de danske og internationale butikker og brands, men du kan også bevæge dig væk fra Strøget, og i stedet udforske de spændende butikker i sidegaderne Strædet, Grønnegade, Studiestræde og Krystalgade.

Butikscentre i København, foto Morten Jerichau

Butikscentre

Der er gode muligheder for shopping i København. I de mange stormagasiner er det meste samlet under ét tag. Her kan du købe tøj, ting til boligen, kosmetik og meget mere. Du kan også tage et smut forbi nogle af de mange permanente lagersalg, hvor du kan købe mærkevarer til billige penge.

Foto: Fritz Hansen

Design- og boligbutikker

København har mange boligbutikker, hvori du kan finde de store, danske indretnings- og designmærker. Den enkle stil og det gode håndværk er anerkendt i hele verden som nordisk designs varemærker, og i København kan du besøge både de store mærkers flagskibsbutikker og de mindre designbutikker i brokvartererne. Gå ikke glip af Illums Bolighus på Strøget, Normann Copenhagen på Østerbro og CasaShop i Store Regnegade.

Foto: Tuala Hjarnø

Byens kunstgallerier

I København finder du en blomstrende galleriscene med både store, veletablerede udstillingssteder og mindre gallerier. Gå en tur ned ad Bredgade i indre by, hvor en række af Danmarks mest kendte kunstgallerier, antikvitetshandlere og butikker, der har specialiseret sig i boligdesign, ligger side om side.

Smykkedesignere i København

Du finder masser af smykkedesignere i København – og helt sikkert noget, der matcher din smag. Hos legendariske Georg Jensen finder du smukke sølvsmykker, hos Line & Jo er stilen rå og cool, og hos Zarah Voigt finder du smykker med eksperimenterende udtryk i anderledes materialer som for eksempel plexiglas. 

Foto: Copenhagen Media Center

Sko og accessories

Når du shopper i København, vil du opdage, at mange danske tøjdesignere også laver accessories. Er du på udkig efter en hat, taske, et par handsker eller et iPad-cover, kan du helt sikkert finde den ting, der lige præcis passer til dit outfit. Prøv hattebutikken Petit Gas eller besøg danske designere som Henrik Vibskov og Malene Birger, og fuldend din garderobe.

Supermarkeder i København

Fra budget til delikatesser

København har supermarkeder med alt fra discount til delikatesser. Som i andre danske byer finder du klassikerne Netto, SuperBrugsen, Irma, Føtex og mange flere.

Se også vores guides til top 10 økologiske fødevarebutikker i København eller til byens butikscentre og stormagasiner.

Foto: Kim Wyon

Køb øko ind til køleskabet

I København er der masser af muligheder for at shoppe økologisk. De fleste supermarkeder har et bredt udvalg af økologisk frugt og grønt, og Torvehallerne bugner af økologiske delikatesser. I pølsevognen hos DØP kan du sågar få økologiske hot dogs.

Store danske brands

Dansk mode er cool, innovativt, af høj kvalitet og vinder hurtigt international anerkendelse. I København finder du alle de store danske mærkers butikker og flagship stores, men også de små butikker med upcoming danske designere.