7 grunde til at udforske uden for København

Med alt fra fantastisk natur til verdenskendte slotte - og endda et andet land - kun en kort tog- eller køretur væk, er der masser af grunde til at gå på opdagelse uden for København. Her er syv af vores favoritter.

#1 For at opdage din indre vikingThe Viking Ship Museum, Roskilde - photo by Werner Karrasch

Vikingeskibsmuseet er det eneste sted i verden, hvor du kan sejle rundt i et ægte vikingeskib (sejlsæsonen løber fra 1. maj til 30. september). Museet ligger i den historiske by Roskilde, kun 30 minutter vest for København i tog.

Læs mere om Vikingeskibsmuseet

#2 For at rejse 63 millioner år tilbage i tidenFaxe Quarry

Faxe Kalkbrud er den største menneskeskabte udgravning i Danmark og indeholder fossiler og kalk, der er hele 63 millioner år gamle. Det ligger kun en times kørsel fra centrum af København.

Læs mere om Faxe Kalkbrud

#3 For at beundre Danmarks mest berømte slotKronborg Castle

Kronborg er nok det mest berømte danske slot, hvilket formentlig skyldes en hvis engelsk manuskriptfofatter og slottets rolle i hans famøse skuespil 'Hamlet'. Mere end 400 år senere, står Kronborg her stadig i al sin storhed - og er fuldstændig værd den 40 minutters togtur fra København til den gamle havneby Helsingør, hvor Kronborg ligger.

Læs mere om Kronborg

#4 For at besøge et andet landMalmö

En af fordelene ved at være et lille land med en velfungerende offentlig transport er, at du hurtigt kan komme fra A til B - endda hvis 'B' er et andet land. Det er her Malmö, Københavns 'lillebror' og knudepunktet i Sydsverige, kommer ind i billedet. Turen tager kun 30 minutter fra København i tog, og du skal bare huske dit pas, da der er midlertidig paskontrol ved grænsen til Sverige.

Læs mere om Malmö

#5 For at se hvordan en strand så ud i 50'erneRaageleje Beach

Rågeleje Strand ligger på Sjællands nordlige spids og er hjem for disse super retro strandhytter. Stranden og de omkringliggende områder er nogle af de mest velbevarede i Danmark. 

Læs mere om Rågeleje

#6 For at se hvor de kongelige går på jagtThe Royal Hermitage - photo by Kim Wyon

Udover at fungere som de officielle jagtområder for Danmarks kongehus er Dyrehaven også på UNESCO's Verdensarvsliste. Haven ligger lige nord for København, kun 15 minutter fra centrum.

Læs mere om Dyrehaven

#7 For at se prisbelønnet arkitektur og opleve Danmarks maritime historie M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart er formet som et underjordisk skib tegnet af det berømte, danske arkitektfirma BIG – Bjarke Ingels Group. Her kan du opleve historien om Danmark som en af verdens ledende søfartsnationer.

Læs mere om M/S Museet for Søfart

Del denne side