Dansk design og arkitektur

Funktionelt. Kant. Kvalitet. Simpelt. Tidløst. Dansk design, om det er møbler eller modetøj, er verdenskendt for dets rene, simple linjer, gode, slidstærke materialer og klassiske kreationer, der aldrig går af mode. På en større skala gennemgår dansk arkitektur en ny guldalder, inspireret af lys, vand, åbne rum, interaktion og bæredygtighed.

Læs hele artiklen

Dansk design | VisitCopenhagen

Top 10 boligdesign

Funktionelt. Elegant. Tidsløse klassikere. Dansk design er alle disse ting og meget mere. Her er vores shopping guide til de bedste boligdesignbutikker.

Royal porcelain | Photo: Nikolina Olsen Ruie

Besøg Designmuseum Danmark

Designmuseum Danmark byder på udstillinger af brugskunst, kunsthåndværk og industrielt design fra den vestlige verden og Asien fra den sene middelalder og frem til i dag.

Israels Plads, foto Ursula Bach

Den urbane oase: Israels Plads

Københavns nye centrale plads ved Nørreport station svæver som et flyvende tæppe mellem byen og Ørstedsparken.

Cykelslangen | Photo: Martin Heiberg

Prøv den ikoniske Cykelslange

Københavns smukke cykelbro Cykelslangen slanger sig mellem Dybbelsbro og Bryggebroen over Københavns Havn.

Københavns arkitektoniske mesterværker

Vand, rum, bæredygtighed og lys er nogle nøgleordene i det seneste arkitektoniske boom i København. Banebrydende byplanlægning og verdensklasse arkitektur skyder op side om side med gamle historiske bygninger og slotte. Her er en top 11 over de bygninger du skal se i København. 

Kalvebod Fælled | Photo: Astrid Maria Rasmussen

Arkitektoniske Ørestad

Ørestad er bygget op omkring natur, vand og arkitektur og med et mix af erhverv, shopping,  uddannelsesinstitutioner og kultur. Ørestad er blandt de nyere dele af København, og den er et must, hvis du er interesseret i ny arkitektur. 

Lovechild 1979 | PR Photo

Top 10 modebutikker

De førende danske tøj-brands har deres egen flagskibsbutik i København, men du finder også mindre butikker med mode fra nye spirrende danske designere.

Studio Arhøj | Photo: Thomas Høyrup Christensen

Shopping i København

Ikke nok med at danske modedesignere vinder international anerkendelse, men København er også hjem til Skandinaviens største modeuge. Faktisk har dansk mode siden 1960'erne udviklet sig til at være en af de mest sucessfulde danske eksportindustrier.

Jewelry | Photo: Thomas Høyrup Christensen

Top 10 smykkedesignere

Du finder masser af smykkedesigns i København – fra sølvkreationer hos Georg Jensen og farverige sten hos Ole Lynggaard til plexiglas hos Zarah Voight.