Det danske køkken

Årstidens råvarer. Økologisk. Nyskabende. Disse er nogle af de ord, der i dag beskriver det danske - og ikke mindst det nordiske - køkken. For kun et årti siden var der ikke mange, der bemærkede dansk mad, og det var bestemt ikke noget, man rejste efter. Dette har ændret sig drastisk med åbningen af restaurant noma i København og manifestet fra Nordisk Køkken Symposium. København er på kort tid blevet et af de foretrukne gastronomiske rejsemål. Velbekomme!

Læs hele artiklen om det danske køkken

Copenhagen Cooking & Food Festival

København åbner hvert år i august dørene til madfestivalen Copenhagen Cooking & Food Festival, hvor du kan få en bid af det kulinariske København og den nordiske region.

Copenhagen Cooking & Food Festival er folkets madfestival og byder på noget for enhver smag med alt fra gourmetrestauranter, aktiviteter for hele familien, madlavningsskole og vinsmagning på programmet.

Traditional Danish lunch

Top 10 smørrebrød

Hungrer du efter en traditionel dansk frokost? København byder på flere steder, hvor du kan sætte tænderne i et stykke højtbelagt smørrebrød.

Relæ | Photo: Per-Anders Jørgensen

Michelin-restauranter

København er Nordens gastronomiske hovedstad. I Guide Michelin Nordic Cities 2017 fik 15 københavnske restauranter tilsammen 18 Michelinstjerner.

Bæst | Photo: P. A. Jørgensen

Økologiske restauranter

København er en grøn by, og det viser sig også hos restauranterne. Mange af de københavnske restauranter stiler efter en økologisk eller overvejende økologisk menu.

New Nordic Kitchen

Ny nordiske restauranter

Det ny nordiske køkken er kendetegnet ved sin unikke nordiske identitet og ved sit engagement i økologiske, bæredygtige og lokale produkter.

Marv og Ben | PR Photo

Bib Gourmand restauranter

Flere af byens restauranter er blevet tildelt en Bib Gourmand, så ønsker du at spise god mad til rimelige priser, har vi her lavet en restaurantliste til dig.

Brus | Photo: Daniel Rasmussen

Top 10 ølbarer

Danmark er verdenskendt for Tuborg og Carlsberg, men de to pilsnere er langt fra de eneste øl, du kan nyde i København. Mikrobryggerier har for længst indtaget landet og gjort udvalget en del mere spændende. Fra Bryggeriet Apollo til Nørrebro Bryghus og Mikkeller - København giver dig masser muligheder for at slukke din tørst.