Julemad i København

December er kold og mørk. Heldigvis betyder december også jul, og ikke mindst julefrokoster og julemad. Det er tid til at krybe indendørs med et varmt glas glögg og en stor portion risengrød!
Torsdag, december 8, 2016

By: @madaboutcopenhagen

Honningsmør kanel toast

Fætter Fætter | Photo @thehazertazer
Foto: @thehazertazer

Intet bestik tilladt hos Fætter Fætter! Denne lækre “dessert toast” er en af vores favoritter. Selvom den ikke går under kategorien “traditionel dansk julemad”, så synes vi stadig den fortjener en plads i denne guide.

Jul i Kødbyen (10. December)

Jul i Kødbyen | Photo: @logonfood
Foto: @logonfood

Den 10. og 11. december (2016) åbner Kødbyens Mad & Marked for en helt særlig juleudgave, hvor du bl.a. kan nyde denne berømte flæskestegssandwich hos Jubeti Food. Den indeholder alt det gode som flæskesteg, rødkål, syltede agurker og mayonnaise. 

Gløgg

Glögg at The Barking Dog | Photo: @thehazertazer

Foto: @thehazertazer

The Barking Dog er en af de skøreste, men hyggeligste barer i byen og er ofte kaldt en “cocktail pub”. De holder åbent juleaften og har flere år fået prisen for “Danmarks bedste glögg” for deres hemmelige opskrift. 

Isvaffel

Ice cream at Ismageriet | Photo: @emmapouncey
Foto: @emmapouncey

Godt nok er det vinter, men det bør ikke afholde dig fra en is fra Ismageriet. Det er en af byens bedste isbutikker og holder åbent året rundt. Ismageriets to butikker ligger lidt uden for centrum, men det er absolut turen værd!

Risengrød

Risengrød at Grød! | Photo: @chrisopandertonnesen

Foto: @chrisopandertonnesen

Jul er bare ikke rigtig jul uden risengrød. Og den fås ikke meget bedre end hos Grød!

Tartelet (julefrokost)

Tartelet at Fleisch | Photo: @thehazertazer
Foto: @thehazertazer

Tarteletter - en af mange danskers favorit juleret. Typisk holder retten sig inden for de traditionelle ingredienser, men mere eksperimenterende versioner er også at finde. En af vores favoritter er en del af Fleischs julefrokostmenu. Tarteletten er både sprød og cremet, og serveres ved kalvebrisler og Karl Johan svampe. 

Deluxe varm chokolade

Hot chocolate at Kalaset |Photo: @anneauchocolat
Foto: @anneauchocolat

Selv den koldeste decemberdag kan varmes op med en deluxe varm kakao fra Kalaset. Den er toppet med skumfiduser, flødeskum og hindbærkompot og smager fantastisk. 

 

Find Mad About Copenhagen på Instagram og på vores hjemmeside, for mere inspiration til madsteder rundt omkring i byen.

Del denne side