Foto: Kunstforeningen GL STRAND

Sol, sjusser og afslapning

Efter en dag med shopping op og ned af Strøget, kan du trække dig tilbage til den hyggelige gade og plads Gammel Strand. Den gamle gade begynder ved Højbro Plads, munder ud som en plads ved Nybrogade og ligger smukt langs Slotsholmskanalen over for Christiansborg Slot. Gademiljøet er livligt og fantastisk om aften, da mange af byens trendy barer ligger her.

Gammel Strand var oprindeligt en havn, hvor fiskerkonerne havde torvehandel. I 1940 blev granitstatuen, Den sidste fiskerkone, indviet og opsat i gaden til minde om dem. Lige nu er fiskerkonen dog opbevaret andetsteds, imens metrobyggeriet er i gang, men statuen flyttes tilbage, når metrostationen er færdig i 2018.

Eftersigende er Gammel Strand et af de mest solrige steder i København, så mange lokale sidder ofte længe ude foran Café Diamanten eller ved kanalen og nyder solen med en kop kaffe eller en øl. Får du lyst til en god burger, kan du tage på den populære burgerrestaurant Cock’s & Cows, og er du i det kulturelle hjørne, har Kunstforeningen Gl Stand mange flotte udstillinger hele året.

Lige nu er der metrobyggeri ved Gammel Strand, men det har ikke den store betydning for den gode og hyggelige stemning på restauranterne eller på barerne.

Vi anbefaler også vores gadeguides til Strædet og Strøget samt vores guide til cocktailbarer i København.

Del denne side

Byens bedste gader

Vores yndlingsgader

Vi elsker dem. Københavns gader. Med deres charme og forskellighed. Det er her, du finder de lokale butikker, de gode restauranter og byens sjæl.