Disabled in Copenhagen

At rejse med et handicap i København

København er en by med plads til alle. Mange museer, attraktioner og spisesteder er, ligesom byen som helhed, tilpasset besøgende med særlige behov.
Onsdag, december 2, 2015

AT REJSE MED ET HANDICAP I KØBEHAVN
København er med tiden blevet mere og mere tilgængelig for alle uanset deres omstændigheder, så i dag har du adgang til et væld af byens mange attraktioner, hoteller og services, selvom du har et handicap. Du skal dog have in mente, at København er en gammel by, og selvom det har sin charme, kan det være problematisk for en kørestolsbruger at komme rundt på de ujævne veje, ind i butikker på grund af trin og ind i ældre bygninger, hvor der endnu ikke har handicapfaciliteter.

Du kan dog være på forkant med det hele ved at ringe og få information om forholdene hos det enkelte sted. Nedenfor har vi samlet et overblik over, hvordan du kommer rundt i København, hvor du kan bo og hvilke attraktioner du kan besøge, hvis du har et handicap.

TRANSPORT

Transportsystemet i København er meget velegnet til kørestole, og både metro- og S-togsstationer har elevatorer og/eller kørestolsadgang.

Metro
Metroen er designet, så alle kan bruge den uanset ens omstændigheder, og alle stationer er derfor udstyret med elevator.

S-toget
Hvis du skal have kørestol med i S-toget, skal du vente ved den forreste dør i toget og signalere til togføreren, når toget ankommer til perronen, så sørger de for en rampe og hjælp til at komme ind til toget. Husk blot at fortælle togføreren, hvor du skal af.

Bus
I de fleste busser er der installeret en sammenklappelig sliske ved midterdøren, som du får adgang til ved hjælp af en assistanceknap udvendig på bussen til højre for døren. Når du trykker på knappen, signalerer du til chaufføren, som så kan folde slisken ud. Modsat i S-toget kan buschaufføren dog ikke assistere ved ind- og udstigning.

Taxa
Benytter du dig af en af Københavns taxaselskaber, og har du en sammenklappelig kørestol, kan de fleste taxaer bruges. Er din kørestol ikke sammenklappelig, skal du ringe til taxaselskabet og bestille handicap-kørsel.

HOTELLER

De fleste hoteller i København er handicapvenlige, hvor adgang og faciliteter imødekommer dine behov, hvis du har et handicap. Du kan dog være sikker på, at alle Scandic og CABINN hoteller er handicapvenlige, og det samme er Bella Sky, Radisson Blu, Mariott Hotel, d’Angleterre, Imperial Hotel og Tivoli Hotel.

ATTRAKTIONER

Mange attraktioner i København har adgang for dig, der har et handicap. Det gælder både nye steder, såsom Den Blå Planet, som har medtænkt det i designet, men også ældre steder såsom Tivoli, Nationalmuseet og de gamle slotte, såsom Christiansborg, Amalienborg og Frederiksborg Slot har fået installeret faciliteter, der gør dem tilgængelige for alle. For ikke at gå forgæves, anbefaler vi dig dog at ringe i forvejen og sikre dig, at den enkelte attraktion har de nødvendige faciliteter. 

Del denne side