Den nye Oceankaj krydstogtterminal i Nordhavn

Til og fra krydstogtterminaler

København har fire krydstogtterminaler: Langelinie, Nordre Toldbod, Frihavnen og Oceankaj. Her finder du information, om hvordan du kommer til og fra havnen.

Sådan kommer du til og fra krydstogtterminalen

København har fire krydstogtterminaler: Langelinie, Nordre Toldbod, Frihavnen og Oceankaj i Nordhavn. Oceankaj er Københavns nye krydstogtterminal, som forventes at servicere omkring 60% af alle de krydstogtskibe, som anløber hovedstaden. 

Bus nummer 25 kører mellem Nørreport Station og Oceankajen med et stop på Østerport Station, mens bus nummer 27 kun kører til Østerport Station.

Bus 26 kører stadig fra Langelinie, som der står på hjemmesiden. 

Bus nr. 26 kører til og fra terminalerne på Langeliniekaj og Færeteminal Søndre Frihavn og Kongens Nytorv, Københavns Hovedbanegård, Østerport og Rådhuspladsen.

Bus nr. 27 kører mellem Oceankaj og Østerport Station, hvorfra du kan nå Indre By på ca. 10 minutter med bus eller s-tog.

Dit Offentlige Transport (DOT) har sørget for, at bus 25 kører fra Oceankajen når vi har krydstogtanløb. Det vil sige, at man nu har mulighed for at tage enten bus 25 eller bus 27, hvis man ankommer til Oceankajen.

Du skal bruge en to-zoners billet, som koster DKK 24, som du kan købe online eller på stationen eller i bussen af buschaufføren. Du kan bruge den samme billet til bus, metro og tog. 

En taxatur til Indre By fra Langeliniekaj eller Ocenkaj koster henholdsvis omkring DKK 200 og 275.

Hvis du ikke har noget i mod at gå, så kan du gå fra Frihavnen til Nordhavn Station på 15 minutter, og du kan gå fra Langelinie og Nordre Toldbod til Østerport Station på 15 minutter eller til indre by på 30 minutter.

Parkering i København under dit krydstogt

Oceankaj: Det er muligt at benytte den offentlige parkeringsplads, som ligger ca. 50-100 meter fra skibene. Der er plads til ca. 200 biler, og det er en betalingsplads uden mulighed for forhåndsreservation. Priser:
Kl. 08:00 – 16:00: 16 kr. pr. time
Kl. 16:00 – 08:00: 8 kr. pr. time
Parkering koster maksimalt 80 kr. pr. døgn (kalenderdøgn 00-24) eller 560 kr. pr. uge.

Frihavnen: kontakt informationen i krydstogtterminalen ved ankomst. De arrangerer parkering af din bil i et lagerhus, hvis der er pladser ledige, alternativt finder de en udenførs parkering plads. Din bil vil holde parkeret på Copenhagen Malmö Ports ejendom på eget ansvar og regning. Prisen for at holde parkeret en hel uge er Euro 90, og herefter Euro 15 per dag. Kontakt krydstogtterminalen for yderligere informatio på tel.: +45 2292 3475.

Langelinie og Nordre Tolbod: Desværre kan du ikke parkere i en længere periode ved Langelinie og Nordre Toldbod. Hvis du rejser her fra er det nærmeste parkeringshus i Dronningens Tværgade 4, 1302 Copenhagen. Det koster DKK 320 per dag.

Steder der sælger City Pass og Copenhagen Card

Du kan købe et et City Pass eller et Copenhagen Card online. Det giver dig mulighed for at rejse nemt og bekymringsfrit i zonerne 1-4.  

Del denne side

Sådan kommer du rundt i byen

Er du forvirret? Vi fortæller dig alt om zoner, priser, forskellige former for transport og regler.