Bæredygtige København

København er i sandhed en grøn by omgivet af vand og parker og med klimabevidste borgere. Københavnerne udmærker sig i at kombinere bæredygtige løsninger med vækst og en høj livskvalitet. Faktisk var København Europas miljøhovedstad, European Green Capital, i 2014. Byens ambitiøse grønne profil har et klart mål: Københavns Kommune satser på at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Oplev det selv. Svøm i det rene vand i byens havnebade, bo på et miljøcertificeret hotel, spis økologisk, og udforsk hovedstaden på en af de nye elektriske bycykler.

Læs hele artiklen om bæredygtige København

European Green Capital 2014

I 2014 fik København tildelt den prestigefyldte European Green Capital-titel af Europa-kommissionen, fordi byen udmærker sig i at kombinere bæredygtige løsninger med vækst og en høj livskvalitet.

Københavns Kommune satser på at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. I 2013 vandt de verdens største designpris; en INDEX: Award for byens klimatilpasningsplan.

Læs mere på Sharing Copenhagen og brug det officielle hashtag #sharingcph.

Cykelslangen | Photo: Martin Heiberg

Prøv den ikoniske Cykelslange

Københavns smukke cykelbro Cykelslangen slanger sig mellem Dybbelsbro og Bryggebroen over Københavns Havn.

Cykeludlejning i København | VisitCopenhagen

Cykeludlejere i København

I København cykler stort set alle rundt. Hvis du vil leve som en københavner, kan du leje en cykel og udforske byen på to hjul.

Israels Plads, foto Ursula Bach

Den urbane oase: Israels Plads

Københavns nye centrale plads ved Nørreport station svæver som et flyvende tæppe mellem byen og Ørstedsparken.

Københavns bycykel

Hop på Københavns eldrevne bycykler. Med indbygget GPS og turistinformation er de en perfekt måde at komme rundt og opleve byen.

Bæst | Photo: P. A. Jørgensen

Økologiske restauranter

København er en grøn by, og det viser sig også hos restauranterne. Mange af de københavnske restauranter stiler efter en økologisk eller overvejende økologisk menu.

Top 10 økologiske fødevarer

De fleste supermarkeder har et godt udvalg af økologisk frugt og grøntsager, og i København kan du finde grønthandlere, som primært forhandler økologiske og lokale fødevarer.

Bliv kaptajn på din egen solenergidrevne båd

Oplev København fra vandsiden ombord i GoBoats bæredygtige både, som du finder ved siden af Islands Brygges havnebad.

Løb en tur i København

Der er mange gode steder at tage en løbetur i København. Prøv en af byens parker eller find en rute med smuk udsigt over havnen.

Top 10 haver & parker

København har mange haver og parker, som er perfekte til at bruge til afslapning, solbadning, gåture eller en picnic.