Bæredygtige København

København er i sandhed en grøn by omgivet af vand og parker og med klimabevidste borgere. Københavnerne udmærker sig i at kombinere bæredygtige løsninger med vækst og en høj livskvalitet. Faktisk var København Europas miljøhovedstad, European Green Capital, i 2014. Byens ambitiøse grønne profil har et klart mål: Københavns Kommune satser på at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Oplev det selv. Svøm i det rene vand i byens havnebade, bo på et miljøcertificeret hotel, spis økologisk, og udforsk hovedstaden på en af de nye elektriske bycykler.

Læs hele artiklen om bæredygtige København

European Green Capital 2014

I 2014 fik København tildelt den prestigefyldte European Green Capital-titel af Europa-kommissionen, fordi byen udmærker sig i at kombinere bæredygtige løsninger med vækst og en høj livskvalitet.

Københavns Kommune satser på at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. I 2013 vandt de verdens største designpris; en INDEX: Award for byens klimatilpasningsplan.

Læs mere på Sharing Copenhagen og brug det officielle hashtag #sharingcph.

Cykelslangen | Photo: Martin Heiberg

Prøv den ikoniske Cykelslange

Københavns smukke cykelbro Cykelslangen slanger sig mellem Dybbelsbro og Bryggebroen over Københavns Havn.

Cykeludlejning i København | VisitCopenhagen

Cykeludlejere i København

I København cykler stort set alle rundt. Hvis du vil leve som en københavner, kan du leje en cykel og udforske byen på to hjul.

Israels Plads, foto Ursula Bach

Ny urban oase: Israels Plads

Københavns nye centrale plads ved Nørreport station svæver som et flyvende tæppe mellem byen og Ørstedsparken.

Københavns bycykel

Københavns bycykel

Hop på Københavns eldrevne bycykler. Med indbygget GPS og turistinformation er de en perfekt måde at komme rundt og opleve byen.  

Play Video

Film: Vi elsker cykler!

I København cykler alle. Til skole, til arbejde - i sol, regn og sne. Vi elsker cykler!

Play Video

Film: Grønne København

København er virkelig en grøn hovedstad. Du kan tage en svømmetur i det rene vand i byens havnebade, bo på et bæredygtigt hotel, spise økologisk og tage en cykeltur rundt i byen.

Bæst | Photo: P. A. Jørgensen

Økologiske restauranter

København er en grøn by, og det viser sig også hos restauranterne. Mange af de københavnske restauranter stiler efter en økologisk eller overvejende økologisk menu.

Økologiske fødevarer i København

Top 10 økologiske fødevarer

De fleste supermarkeder har et godt udvalg af økologisk frugt og grøntsager, og i København kan du finde grønthandlere, som primært forhandler økologiske og lokale fødevarer.

GoBoat, PR foto

Bliv kaptajn på din egen solenergidrevne båd

Oplev København fra vandsiden ombord i GoBoats bæredygtige både, som du finder ved siden af Islands Brygges havnebad.

Play Video

Film: Københavns Havn

Du kan roligt tage dig en dukkert i Københavns havnebade rundt i byen. Vandet er rent, og i sommermånederne vil du med sikkerhed møde københavnerne.

Christianshavns Kanal | VisitCopenhagen

Det maritime Christianshavn & Holmen

Slap af på en cafe i en af sidegaderne, hop på en kanalrundtfart og nyd synet af de gamle kanalhuse eller udforsk fristaden Christiania. Alle elsker Christianshavn!