Photo: Jens Markus Lindhe

Convention

Kongresafdelingen arbejder målrettet på at udvikle og tiltrække erhvervsturisme til København. De mange internationale kongresser, møder, corporate events og sportsbegivenheder, som Wonderful Copenhagen hvert år er med til at vinde til København, skaber milliardomsætning for hoteller, kongrescentre, leverandører og restaurationer i Region Hovedstaden.

Kongresser, møder og business events

Med et gennemsnitligt døgnforbrug på ca. 3.100 kroner er de internationale kongresdeltager nogle af de mest lukrative turister. Derfor arbejder Wonderful Copenhagen strategisk og målrettet på at vinde kongresser til byen. Ud over en kæmpe omsætning bidrager internationale kongresser til at sætte fokus på København som en vidensdestination til gavn for såvel vidensmiljøer som danske virksomheder.

At byde på en kongres er et omfattende og krævende arbejde, der typisk påbegyndes adskillige år, før kongressen skal afholdes. Kongresafdelingen udarbejder det officielle budmateriale i tæt samarbejde med relevante partnere i Meetingplace, Københavns mødebranchenetværk.

Sport events

Store internationale sport events kan også aflæses direkte i overnatningsstatistikkerne, og det stigende antal sportsbegivenheder er med til at cementere København som en international, anerkendt sportsby. I tæt samarbejde med Sport Event Denmark og danske idrætsforbund arbejder Wonderful Copenhagen derfor på at tiltrække sportsbegivenheder og events til København.

Wonderful Copenhagen har været med til at vinde flere store, internationale sportsbegivenheder til byen i tidens løb. Bl.a. VM i landevejscykling 2011, VM i badminton 2014 og VM i halvmaraton i 2014. I fremtiden kan København se frem til at være vært for store sportsbegivenheder som VM i ishockey i ’18 (sammen med Herning), VM i herrehåndbold i ’19 og EM i fodbold i ’20 sammen med 12 andre europæiske byer.

Indsatsen med at byde på store sportsevents starter flere år i forvejen ved, at der udarbejdes et officielt budmateriale i samarbejde med relevante partnere.

Meetingplace

Meetingplace er en medlemsbaseret netværksforening bestående af mere end 100 virksomheder i mødebranchen med tilknytning til erhvervsturismen i København og hovedstadsområdet. Meetingplace har sekretariat i Wonderful Copenhagen, og medlemmerne i netværket får som de første i branchen adgang til den forretning, der vindes til København i form af:

- Overnatninger til hoteller
- Møder og arrangementer til konferencecentre og mødelokaler
- Kunder til underleverandører, som transportører, AV-leverandører, PCO’er etc.
- Arrangementer til kultur- og eventsteder

Forespørgsler på hotelværelser, mødefaciliteter, PCO-ydelser mv., som Meetingplace-sekretariatet modtager, videregives eksklusivt til medlemmerne, der herefter har mulighed for selv at skabe sig konkrete forretningsresultater.

Meetingplace udøver ikke selvstændig kommerciel virksomhed - formålet med samarbejdet er udelukkende at fremme medlemmernes virksomhed. Medlemmerne af Meetingplace opnår en række fordele, som direkte forretning, international markedsføring og PR, adgang til medlemsnetværk og -aktiviteter og brancherelevant informations- og statistikmateriale inden for møde- og kongresområdet.

Læs mere om Meetingplace Wonderful Copenhagen

Del denne side

For yderligere information, kontakt:

Director of Convention, Kit Lykketoft vedr. kongresser, møder og virksomhedsevents

Chef for sportevents Lars Vallentin vedr. sportsbegivenheder

Sekretariatschef Martin Strange Persson vedr. Meetingplace

www.copenhagencvb.com

Læs også:

Meetingplace Wonderful Copenhagens nye strategi

Her finder du Meetingplace Wonderful Copenhagens nye strategi for 2017-2020: Copenhagen means business