Eurovision

Fakta om Eurovision 2014

Når verdens største musikkonkurrence i starten af maj 2014 rykker til København, skal byen leve op til sin nyvundne Monocle-kåring som ’verdens bedste by’ for de mange tusinde besøgende.

Det mener Wonderful Copenhagen, som gennem Projektselskabet ESC 2014 står for organiseringen af Københavns værtsrolle – den såkaldte Host City-rolle – med ansvaret for alt, der ikke har med selve tv-showet at gøre. Det indebærer bl.a. billetsalg, den internationale markedsføring af byen, indkvartering af delegationerne, side-events, pressehåndtering og lokaltransport i byen.

”Vi har meget høje ambitioner som værtsby og har etableret et stærkt projektteam, som skal arbejde med Eurovision 2014 og vi vil gøre alt for at leve op til rollen bedst muligt,” siger Martin Bender, adm. direktør for Projektselskabet ESC 2014 og repræsentant for Host City Copenhagen.

Læs også: Good evening, Copenhagen!

København bliver til Eurovision Village

Wonderful Copenhagen har gennem de sidste mange år opbygget stor erfaring i at udvikle sideaktiviteter i forbindelse med selve hovedeventen – såkaldte outreach-aktiviteter, der involverer byens borgere og besøgende.

Planen er, at hele Københavns centrum i to uger forvandles til en stor ’Eurovision Village’. Der er allerede nu forskellige aktiviteter på tegnebrættet, som f.eks. fanfester, en fan-mile fra Rådhuspladsen til Nyhavn samt en lang række efterfester, som skal skabe stemning og fællesskab i gaderne.

Programmet for aktiviteterne kommer til at bygge på tre temaer: Børn & Musik, Livstil & Tolerance og Bæredygtighed & Grønne løsninger – kernefortællinger som Wonderful Copenhagen i forvejen bruger i brandingen af byen.

Eurovision Fan Mile

Ambitionen er at besøgende fra hele landet samt Øresundsregionen kommer til at deltage i festlighederne til maj.

Læs også: DR: Derfor har vi valgt København

Del denne side

Fakta om Eurovision 2014

Semifinalerne til Eurovision Song Contest finder sted 6. og 8. maj og finalen d. 10 maj i B&W-bygningerne på Refshaleøen.

 

Wonderful Copenhagen stod sammen med Region Hovedstaden og Københavns Kommune for det officielle bud på værtskabet.

 

Wonderful Copenhagen har oprettet et særligt projektselskab, som har ansvaret for løsningen og eksekveringen af værtskabsopgaverne i forbindelse med Eurovision Song Contest 2014. Projektselskabets navn er: Projektselskabet ESC 2014. Det hele foregår i tæt samarbejde med Københavns Kommune, Region Hovedstaden, REDA samt Danmark Radio, som har ansvaret for alt, der har med tv-showet at gøre.

 

Værtskabsopgaverne indebærer: hospitality, hoteller og indkvartering, organisering af frivillige, markedsføring, billetsalg, PR og citydressing (synliggørelse af Eurovision rundt omkring i byen).

 

Wonderful Copenhagen estimerer, at afholdelsen af Eurovision 2014 i København vil generere:

• Op mod 80.000 overnatninger – både kommercielle og ikke kommercielle
•En turismebaseret omsætning for op mod 125 mio. kr.
• Værdifuld, global medieomtale og -synlighed, med bl.a. 170 mio. TV seere

Finansieringsbudget:

Københavns kommune: 14,5 mio. kr. + forventet 4,3 mio. i ekstrabevilling

Region Hovedstaden: 14,3 mio. kr.

REDA (refshaleøens ejendomsselskab): 7,2 mio. kr.

Wonderful Copenhagen 7,1 mio. kr.

Link til redegørelse vedr. budgetudvidelse

For general info vedr. ESC 2014, kontakt:

For pressehenvendelser vedr. ESC 2014, kontakt:

Ditte Hedegaard, kommunikationskonsulent

Telefon: 33 55 74 14 / Direkte: 23 38 30 69
Mail: dhe@woco.dk