Krydstogtskibet Astoria lægger til ved Langelinie

Påsken indleder rekordsæson for krydstogtturismen i Danmark med årets første skib

By Uffe Hartmann Head of Corporate Communications
Det er den bedste sæson for dansk krydstogtturisme nogensinde, der blev skudt i gang Langfredag, da årets første krydstogtskib lagde til kaj i København. De 9 danske krydstogthavne kan i 2018 se frem til i alt over 1,1 mio. gæster og en samlet forventet omsætning på ca. 1,5 mia. kr. Samtidig er krydstogtsæsonen i 2018 længere end tidligere år.
Fredag, marts 30, 2018

Mens påskefreden sænker sig over resten af Danmark, har der været stor aktivitet på Langelinie i København. Her lagde krydstogtskibet Astoria til kaj Langfredag.

Som årets første krydstogtskib markerer det starten på krydstogtsæsonen 2018, der i år vil bringe i alt over 1,1 mio. gæster til de danske havnebyer fra Skagen i nord til Rønne i øst.

Alene i København er der udsigt til 875.000 krydstogtgæster. Dermed er det ikke kun Danmark samlet set, der sætter ny rekord i 2018. I hovedstaden vil de forventede 875.000 gæster være det hidtil højeste antal, samtidig med at sæsonen med 215 dage aldrig har været længere.

”Det er den absolut bedste krydstogtsæson hidtil, vi nu tager hul på. Ifølge rederierne kan vi se frem til over 1,1 mio. krydstogtgæster i Danmark i år. Det betyder, vi kan forvente en positiv effekt af krydstogtturismen i år i form af en samlet omsætning på ca. 1,5 mia. kr. og 2.100 fuldtidsjob,” siger Claus Bødker, krydstogtchef i Wonderful Copenhagen, hvor netværket CruiseCopenhagen, der samler branchen fra hele Danmark, er forankret.

”Samtidig glæder vi os over, at fremgangen i krydstogtturismen i år er meget tydelig på landsplan med flere krydstogtgæster i byerne rundt i landet end tidligere,” siger Claus Bødker.

I år runder Aarhus for første gang 100.000 gæster, og Skagen mere end fordobler antallet af krydstogtgæster i 2018. I Hundested, der først har etableret sig som krydstogtdestination inden for de seneste år, får man besøg af fire skibe og flere gæster end nogensinde før.
Også på Bornholm og i Helsingør er der udsigt til flere krydstogtgæster, som vil skabe omsætning og beskæftigelse i det nye år.

De danske krydstogtdestinationer er, ud over København, Skagen, Aalborg, Aarhus, Fredericia, Kalundborg, Hundested, Helsingør og Rønne.

Del denne side