VisitCopenhagen
Kultur og oplevelser i efteråret i Helsingør.

Efterårsaktiviteter i Helsingør 2020

Kulturen og museerne i Helsingør har et stærkt program i dette efterår. Se her hvad du kan opleve i den historiske kyst- og kulturby nord for København.

Teknisk Museum: Byg et kompas og leg med magneter

Kom med indenfor i det magnetiske og elektriske værksted, når vi i efterårsferien inviterer til leg og sjove eksperimenter i H.C. Ørsteds fodspor. I museets værksted MAKERSPACE vil der være aktiviteter for både store og små. Leg med de magiske magneter, lav din egen elektromagnet eller byg et kompas, du kan tage med hjem. H.C. Ørsted opdagede for 200 år siden elektromagnetismen med enkle eksperimenter, og vi genskaber dem sammen i værkstedet. Se hvordan kompasnålen danser under kobberledningen, og lær hvordan strøm bliver til bevægelse, og hvordan bevægelse bliver til strøm.

Sted: Danmarks Tekniske Museum, Fabriksvej 25, 3000 Helsingør

Tid: 10.-18. oktober, museet har åbent hver dag kl. 10-17, dog onsdag til kl. 21, og MAKERSPACE (aktivitetsværksted) har åbent fra kl. 10.30-15.

Pris: Entré: 95 kr. pr. voksen. Under 18 år er gratis. Aktivitetsarmbånd der giver adgang til værkstedet i MAKERSPACE koster 25 kr. Billetbestilling er ikke nødvendigt.

 

Værftsmuseet: For fuld skrue – Bliv skibsbygger for en dag

Byg dit eget træskib, få savsmuld på bukserne og hold tungen lige i munden, mens sømmene slås i. Skibet skal selvfølgelig også have et navn, og måske skal der flag på eller andet sjov. Værftsmuseet, Børnebiblioteket Kulturværftet og Hal 16 sætter fokus på skibsbyggeri og lader børnene opleve lidt af Værftstidens stemning. Aktiviteten er primært for børn mellem 4 og 12 år, ifølge med en voksen.

Sted: Værftsmuseet og Den Røde Plads (mellem Værftsmuseet og Biblioteket Kulturværftet), Allégade 2, 3000 Helsingør.

Tid: 9.-18. oktober, 9. oktober kl. 15-17 (tilmelding til den 9. oktober senest den 8. oktober på nivad@helsingor.dk), 10.-18. oktober kl. 12-16.

Pris: Det er gratis at kigge, men koster 25 kr. til materialer at bygge et skib.

 

Flynderupgårdmuseet: Kartoffelferie som i gamle dage

Kom til nogle hyggelige timer for hele familien, hvor I kan grave kartofler op og få jord under neglene. Akkurat som i gamle dage er både store og små engagerede i arbejdet med kartoflerne. I marken vender den gamle kartoffeloptager-maskine jorden, så de opgravede kartofler kan samles op. På gården kan I også presse æblemost af friske æbler. Tag egne æbler med – max. 15 kg.  Ugen igennem er der mulighed for bl.a. at lave kastanjedyr, kværne mel og valse havre og stege pandekager over grill.

Sted: Flynderupgårdmuseet, Agnetevej 9, 3060 Espergærde

Tid: 13.-16. oktober kl. 10-15.

Pris: Voksne 55 kr., børn/unge under 18 år er gratis.

tjek hjemmesiden vedr. udmeldinger om begrænset antal, tilmelding og andre forholdsregler.

 

M/S Museet for Søfart: Drømmeskibet – monstersjov med Måbbe Dæk

Sømonstre, havfolk og andre mytiske væsener vælter op på dækket af Drømmeskibet i efterårsferien. Modige børn kan i Sømandsværkstedet bygge et vaskeægte monsterfangerskib, og hvem behøver en hundehvalp, når man kan lave sit helt eget sømonsterakvarium? Det glubske uhyre Måbbe Dæk er løs ude i dokken, så fat en rumpejolle og tag med på sømonsterjagt!

Sted: M/S Museet for Søfart, Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør

Tid: 9.-18. oktober, kl. 11-17.

Pris: Voksne 120 kr., børn har gratis entré

 

Øresundsakvariet: Krabbefangst og havsafari

Vær med til at fodre fiskene i Vandlaboratoriet på Helsingør Nordhavn - og prøv at fange en strandkrabbe. Eller tag med på havsafari på Øresund - på jagt efter tun eller marsvin. 

Sted: Øresundsakvariet, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør.

Tid: 10.-18. oktober, kl. 10-17.

Pris: 0-2 år, gratis, 3-11 år, 69 kr., over 12 år 89 kr.

 

 

 

Bibliotekerne Helsingør

 

Klassisk minikoncert på Biblioteket Kulturværftet

Klassisk minikoncert for små ører og store fantasier. Violinist Bettina Marie Ezaki spiller klassiske stykker af blandt andet Mozart, Bizet og Chopin og møder børnene, der hvor de er. En hyggelig og nærværende koncertoplevelse for de allermindste, som får mulighed for at opleve violinen på helt nært hold. Bettina spiller typisk tre koncerter med en lille pause imellem.

Tid: Mandag den 12. oktober 14:00 - 15:30. Koncerterne har en varighed af 20-25 min hver.

Sted: Biblioteket Kulturværftet, Allégade 2, 3000 Helsingør

Pris: Fri entré. Tilmelding på billetten.dk eller på biblioteket. OBS: Både børn og voksne skal have billet.

 

Stine Michel med EventyrOrkestret

Kom og dans med, når Stine Michel og EventyrOrkestret kommer forbi. Familiekoncerten byder på de tre musikfortællinger ”Mosekonen brygger”, ”Ønskeegen” og ”Him­melhøj”. Små som store inviteres til at danse med til musikken, som er en blanding af folk, ver­densmusik og pop. Undervejs oplever I sjove og finurlige historier, hvor børnene inddrages i koncerten gennem rim, remser og melodiske linjer.

Tid: Onsdag den 14. oktober kl. 11-11.40

Sted: Espergærde Bibliotek

Pris: Fri entré. Tilmelding på billetten.dk eller på biblioteket

 

Workshop: Lysende uro

Med nordlyset som inspiration laver børnene en uro, med alt hvad man kan finde og blive inspireret af i naturen. Derudover vil der være fluorescerende farver, garn, perler og papir til rådighed, som kan være med til at give et nyt udtryk i efterårsmørket. Workshoppen er faciliteret af Anna Rosa Hiort-Lorenzen, som er uddannet tekstildesigner fra Dan­marks Designskole og har en master i Lighting Design fra Aalborg Universitet.

Tid: Torsdag den 15. oktober kl. 14:00 - 16:00

Sted: Biblioteket Kulturværftet, Allégade 2, 3000 Helsingør

Pris: Fri entré. Tilmelding via billetlink, biblioteket eller billetten.dk

 

Toldkammeret

Familiequiz: I Lampens Ånd 

Traditionen tro så afholder den erfarne spørgsmålsskriver og quizmaster Søren Lampe igen i efterårsferien en stor familiequiz med lyd, billeder, liveoptræden, tegnefærdigheder og logik plus traditionel trivia i alt fra cykelsport til stjernebilleder. Der vil være flotte præmier til de vindende hold.

Tid: Tirsdag og onsdag den 13. og 14. oktober.

Sted: Toldkammeret, Havnepladsen 1, 3000 Helsingør.

Pris: Fri entré. Tilmelding anbefales

 

Koncert For Børn – Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband

Casper Mikkelsens hjerte banker for trommerne, og sammen med sit Dejlige Jazzband inviterer han alle børnefamilier ind i sit rytmiske univers fuld af trommehistorier, skæg og ballade. Hvor kommer trommerne fra? Hvad er det dér jazz? Og hvilke musikalske bånd er der mellem Afrikas savanne og New Yorks asfaltjungle? Alt det svarer Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband på med glimt i øjet og musikalsk overskud.

Tid: Tirsdag den 13. oktober kl. 16.00. Dørene åbner kl. 15.00.

Sted: Toldkammeret, Havnepladsen 1, 3000 Helsingør.

Pris: Unummererede pladser. Billet 75 kr.

 

Internationalt nycirkus og klovneri for hele familien

I efterårsferien kan du på Kulturværftet i Helsingør opleve to internationale forestillinger, når Helsingør Teater præsenterer den italienske klovn Luigi Ciotta og det hollandske nycirkus kompagni Circus Katoen. Du kan opleve begge forestillinger samme dag. 

Tid: 4. + 15. oktober kl. 11:00 + 12:00 + 14:00 + 15:00.

Sted: Kulturværftet store scene, Allégade 2, 3000 Helsingør.

Pris: Børn/voksne: 50 kr.

Mere inspiration fra Helsingør

Kultur, natur og historie. Der er noget for alle i Hamlets hjemby
Marienlyst Stranhotel i Helsingør i de små klitter ud mod Øresund og med udsigt til Kronborg Slot.
Kronborg Slot - UNESCO verdensarv
Kronborg Slot - UNESCO verdensarv
Helsingør Bymuseum
Helsingør Bymuseum
Værftets Madmarked
Værftets Madmarked