VisitCopenhagen
Man kan svømme i Københavns rene havn. Bl.a. ved Islands Brygge Havnebad-

Om Planet CPH

Planet CPH er en app, der har til formål at inspirere besøgende i København til mere bæredygtig adfærd. Her kan du læse mere om appen, og om hvordan indholdet er udvalgt.

Planet CPH præsenterer brugeren for oplevelser, steder og aktiviteter med en vis grad af bæredygtighed over sig. Ved at vise disse sider af København frem, er det ambitionen at særligt udenlandske besøgende inspireres til bæredygtig adfærd, og til bæredygtige løsninger i byen, efter de er returneret til deres hjemby. Ambitionen er naturligvis også at understøtte danske besøgendes bæredygtige adfærd i København.

Appen er udviklet og vedligeholdes af Wonderful Copenhagen; Den officielle turismeorganisation for hovedstadsregionen. En redaktion producerer, kuraterer og opdaterer appens indhold, inklusive de ”points of interest”, der dækker kortet. De er udvalgt efter nogle redaktionelle kriterier udviklet i samarbejde med Rambøll Management Consulting, og som omhandler den tredobbelte bundlinje inden for bæredygtighed; miljømæssig, social og økonomisk.

To slags indhold

Planet CPH er en lokationsbaseret app, der præsenterer brugeren for to slags: Bæredygtige ”points of interets” (POIs) i nærheden komplet med al relevant information og vejvisning. Derudover indeholder app’en inspirerende guides med video og tekst med forskellige bæredygtige temaer (for eksempel cykling).

Hvordan udvælges indholdet til Planet CPH?

Indholdet i app’en udvælges af Wonderful Copenhagen. En redaktion producerer, kuraterer og opdaterer app’ens indhold, inklusive de steder eller POI’er. Der optræder på kortet. De er udvalgt efter nogle redaktionelle kriterier udviklet i samarbejde med Rambøll Management Consulting, og som omhandler den tredobbelte bundlinje inden for bæredygtighed; miljømæssig, social og økonomisk.

App’ens indhold vurderes og tilpasses kontinuerligt, for at sikre bedst mulig brugeroplevelse. Grundet app’ens opbygning omkring den tredobbelte bundlinje vil app’ens indhold evalueres således at gentagelser og overlap mindskes. Enhver oplevelse i København, der appellerer til turister ud fra et bæredygtigt perspektiv, kan blive taget i betragtning til app’en.

Planet CPH indeholder desuden en bred gruppe virksomheder inden for oplevelsesøkonomien, for netop at støtte disse under og efter coronakrisen og den negative effekt, den har haft på branchen i og omkring København.

Eksempler på indhold med udgangspunkt i den tredobbelte bundlinje

Miljømæssig bæredygtighed: Cykelture, aktiviteter i og omkring den rene havn, rent drikkevand i hanerne, restauranter med lokalt produceret, økologiske råvarer, butikker med genbrug eller bæredygtigt producerede varer, virksomheder med fokus på ressourcer og cirkulær økonomi, og organisationer, der arbejder med grøn energi og biodiversitet.

Social bæredygtighed: Offentlige rum demokratisk designet og tilpasset det lokale liv, parker og haver m.m. der indbyder til socialt samvær, kulturelle møder og interaktion mellem lokale og besøgende. For eksempel fællesspisning eller organisationer med næstekærlige agendaer og en social bæredygtig tilgang til arbejdsmiljø, uddannelse og diversitet.

Økonomisk bæredygtighed: Små, selvstændige butikker med lokalt producerede varer/ design/ håndværk, samt virksomheder hvor pengestrømmen forbliver lokalt. Økonomisk bæredygtighed rummer også lokale organisationer med en klar etisk økonomisk profil.

Sådan har coronapandemien påvirket Planet CPH

Set i lyset af den globale pandemi der ramte København i foråret 2020, sætter Planet CPH også fokus på hvordan København og Danmark har håndteret situationen, og der lægges særlig vægt på, at man som besøgende fortsat kan føle sig tryg, og at København er en ren, sikker og velorganiseret destination.