Gå til indhold
©  Foto:

Aiayu

Butikken Aiayu tager os med på en bæredygtig rejse, når de producerer tøj med største respekt for materialet, dets oprindelse og håndværket bag.

Aiayu skaber tekstiler og tøj i unikke, lækre materialer produceret med omtanke og socialt ansvar. Deres mission er at skabe produkter, hvor måden det er fremstillet på er mindst lige så vigtig som æstetikken. De lægger kræfter i, at produktionen skal foregå så nær råmaterialets oprindelsessted som muligt, og har siden 2005 oparbejdet et tæt samarbejde med deres leverandører og producenter i Bolivia, Indien og Nepal.

Hos Aiayu sætter de en stor ære i at værne om både materialerne og de håndværkere, der har passet på materialerne gennem generationer. De har fokus på at reducere deres miljømæssige påvirkning, og samtidig give deres kunder smukke, enkle skandinaviske kollektioner i nogle af de bedste materialer. De arbejder med lokale håndværkere, der er eksperter på materialerne, og tager et socialt ansvar ved at opbygge og udvide produktioner lokalt, og derved skabe og opretholde arbejdspladser. Hos Aiayu arbejder de med materialer som kashmir, yak-uld og lama-fibre – alt sammen med minimalt brug af kunstige farver. De tænker derfor de naturlige farver i for eksempel lamaens pels ind i deres kollektioner.  

Get Social: