VisitCopenhagen

Amass Fried Chicken

Kyllingen er biodynamisk, tilgangen er bæredygtig og manden bag, det er Matt Orlando.

Matt Orlando er tidligere køkkenchef på Noma, men har siden 2013 ledt den bæredygtige vej for teamet på sin restaurant, Amass. Matt sætter kontinuerligt nye, høje standarder for bæredygtigheden indenfor topgastronomi, og han arbejder målrettet for at nedbringe restaurantens CO2 aftryk mest muligt. Og så laver han ret lækker fried chicken.

De fleste forbinder nok Amass med deres gourmetmenu, men fra tid til anden har de gjort plads til en tilbagevænnende succes. Deres fried chicken. Den har oftest været serveret i restaurantens udeområde, men nu er der gjort plads i de rustikke lokaler på Refshaleøen, og Amass Fried Chicken (AFC) er bestemt et besøg værd. Konceptet drives sideløbende med Amass, lokalerne er simpelthen blot delt i to.

Hos Amass Fried Chicken er menuen enkel, og tilberedningen bæredygtig. Som hos storebror Amass arbejder teamet for at nedbringe madspild mest muligt – også selvom det betyder at innovere på opskriften for de sprøde kyllingestykker. Der gås ikke på kompromis med smagen, og sammen med AFC’s egen udgave af en Ranch dressing, tilsmagt med krydderier fra deres egen urtehave, får du en finger-licking-good oplevelse.