©  Foto:

Baka d' Busk

På Baka d’ Busk er planten i centrum. Her serveres ikke kød, derimod hylder man med vildskab og glæde de økologiske sjællandskdyrkede grøntsager.

Et besøg hos Baka d’ Busk er ikke begrænset til en god spiseoplevelse. Her får du noget til alle sanserne. Restauranten, som åbnede i 2018, drives af 6 venner, som går under navnet Plantedrengene. Blandt de 6 entreprenører er der selvfølgelig uddannede kokke, men rummer også andre fag som spænder så vidt som fra smed til medieproduktion til billedkunst. Og netop denne konstellation skaber en helt særlig dynamik, som kan mærkes når man sidder til bords.

Køkkenet er en plantebaseret bistro, menuen er skiftende og det er sæsonens lokale råvarer, der er afgørende for hvad der havner på tallerkenen. Til gengæld er der uanset hvad sæsonen byder på, nøje tænkt over tilberedning, smag og præsentation. Devisen er at du kan meget mere med grøntsager end kød i forhold til smag, tekstur osv.

Indretningen bærer tydeligt præg af, at der stiles efter at give gæsterne en unik oplevelse. Alle borde er f.eks. forskellige (og har specifikke navne, husk at spørge til det), det samme gælder tallerknerne osv. Der er dog ikke noget tilfældigt, da alt er nøje kurateret.

Vinkortet er også nøje udvalgt af husets sommelier og fokus er på naturvine.

Og så skal forvente at få et par vodka shots undervejs (hvis du har lyst). Det hele er i den gode stemnings navn.