©  Foto:

Cheese Copenhagen 2023

Det bliver årets helt store fejring af dansk økologisk ostekultur, når Mejeriforeningen og Ost & ko inviterer til Cheese Copenhagen 2023 med særligt stort fokus på økologi og mangfoldighed.

Lørdag d.16. september kan man komme til den store ostefejring i Torvehallerne, når Danmarks største ostefestival løber af stablen. Cheese Copenhagen2023 er en gratis festival, hvor man kan opleve, lytte og smage sig til en aktuel status på dansk ostekultur og alle de nye strømninger i dansk osteproduktion.

Benhård hjemlig og international konkurrence og den stigende opmærksomhed på klima og biodiversitet, fordrer nytænkning hos mejerier og bønder i Danmark. Resultaterne spirer derfor lige nu frem i form af innovative oste, modige produktserier som f.eks. terroir-drevne single-farm-produkter, og oste, der er specialdesignet til at erstatte kød i måltidet.

Torvehallerne bliver i dagens anledning inddelt i 10 områder, hvor gæsterne kan smage på 75 nøje udvalgte oste fra hele landet og lære om økologi. På festivalens scene ”Ost&” kan man deltage i blandt andet smagning med Rasmus Holmgård, osteekspert ved Ost & Ko, køkkenskole med kogemand Thomas Alcayga og spændende talks om grønne måltider og forandringsvilje med Louise Beck Brønnum, partner og gastrofysiker ved Kost CPH, Marie Hertz, kok og underviser i CulinaH og på Suhrs Højskole, og Leif Friis Jørgensen, direktør i Naturmælk.

Ost & ko er Mejeriforeningens ostekulturkampagne, som har til formål at oplyse, uddanne og inspirere danskerne om og inden for danske oste, ostekultur og dansk mejeriiværksætteri.

Læs mere om Ost & ko på ostogko.dk eller følg Ost & ko på Facebook og Instagram.