©  Foto:

Christiansborg Slot

Christiansborg Slot rummer flere store oplevelser under samme tag: Kongeparrets pragtsale, de kongelige stalde, Absalons ruiner og den seneste attraktion: Det kongelige Festkøkken.  

Christiansborg Slot beliggende på den lille ø, Slotsholmen, er delt I to. Den ene del af slottet bliver brugt af Kongeparret til gallamiddage, og er til daglig åbent for interesserede besøgende. Den anden del af slottet rummer Folketinget, Højesteret og Statsministeriet.

Unikke gobeliner og storslået tronsal

Slottets hjerte, Riddersalen, er den storslåede ramme om Kongeparrets gallamiddage ved statsbesøg og aftenselskaber. Den 40 meter lange sal kan på festdage have 400 spisende gæster.

Her hænger Dronning Margrethe II's berømte og farvestrålende gobeliner med detaljerede beskrivelser af Danmarks historie gennem 1000 år. Billedtæpperne er skabt af billedkunstneren Bjørn Nørgaard.

På Christiansborg Slot kan man også opleve Kongeparrets imponerende tronsal med gyldne silketapeter, hvor de modtager konger, præsidenter og ambassadører.

Det Kongelige Festkøkken

Som en helt ny attraktion i København kan man nu få et unikt indblik bag kulissen i de kongelige festforberedelser. Det legendariske køkken under Christiansborg Slot, der råder over en af Europas største kobbersamlinger, er nemlig blevet renoveret, som det så ud i 30’erne.

Her venter der de besøgende et sansebombardement af duft, røg og damp fra de sydende og boblende kobbergryder.