©  Foto:

Christianshavns Færgecafé

Klassisk dansk mad og hjemmelavet snaps på havnefronten af Københavns gamle, maritime Christianshavn.

Ambitionen på den mere end 150 år gamle færgecafé på Christianshavn er at lave klassisk dansk mad - retterne du kender med råvarer af bedste kvalitet i historiske omgivelser. De har beholdt den gamle, rustikke stil i caféen med bindingsværk og skæve gulve, så du næsten føler, at du befinder dig på en gammel færge. Du kan dog også spise på den nye båd, der ligger til kaj lige ved siden af restauranten for at få den ægte gyngende båd-følelse.

De danske klassikere minder om de traditionelle, men køkkenet har alligevel fokus på at justere dem, så de passer til det 21. århundrede. Et eksempel på dette er deres signatursmørrebrød: karrysild med ingefær, skalotteløgscreme og friske æbler. Al fisk og kød bliver serveret på træbrædder ligesom med deres wienerschnitzel, og du kan være heldig at få en hammer til dine skaldyr.

Udover at lave god, dansk mad laver færgecafeen også deres egen snaps. Ejer og kok Erik Frandsen kalder sig selv for snapseentusiast og har op til 30 af hans egne, hjemmelavede snapse på menuen. Cafeens mest populære er versionen med estragon, fennikel og ingefær kaldet Christianshavnerurten eller deres Bittermatros med lakrids og enebær. Du kan derudover også komme på snapseskole, hvis du vil lære mere.