©  Foto:

Contento

Den baskisk inspirerede restaurant Contento tilbyder forskellige pintxos, fra traditionelle til kreative, i en hyggelig "contento"-atmosfære.

Pintxos udgør rygraden af baskisk mad, og bliver serveret på barer og caféer i hele Baskerlandet i det nordlige Spanien. Pinxtos består traditionelt set som små fingermadder typisk serveret på en lille skive brød med en tandstik i midten. Det vi på dansk vil kalde for en ”pindemad”. Men med udviklingen af det baskiske køkken er pintxos blevet meget mere forskelligartede, og i dag er det kun nogle af dem, der er stadig, er holdt sammen af tandstikken.

I ægte nord-spansk ånd serverer Contento pintxos i mange forskellige afstøbninger. Her kan du både få de traditionelle pintxos, på tynde brødskiver med lækkert og velsmagende pålæg der skifter fra dag til dag, spansk tortillas, og mange andre lækre små retter, der bedst nydes med fingrene.

Contento betyder glad/lykkelig på spansk, og det gode liv er indkapslet i hele restaurantens atmosfære. Stemningen er uformel, med fokus på hyggen omkring de spanske lækkerier. Selvom der er tradition for i Baskerlandet at man tager fra pintxos bar til pintxos bar, så inviterer stemningen på Contento til at man bliver her hele aftenen.

Manden bag restauranten er Mathias Silberbauer, som siden 2021 har serveret klassiske franske bistroretter med fokus på fisk og skaldyr på Silberbauers Bistro i Jærgersborggade. Contento startede i nabolokalerne til Silberbauers Bistro, men er senere flyttet til friske lokaler i Ryesgade, ikke langt fra det hippe Ravnsborggade kvarter.