Gå til indhold
Grøn oplevelse
©  Foto:

Gemyse

Der er ikke langt fra jord til bord i Gemyses grønne køkken.

Midt i Tivolis herlige have ligger restaurant Gemyse i sin egen grønne oase, fyldt med urter fra alle verdens hjørner. Gemyse er Nimbs økologiske grøntsagsrestaurant, og når de planteglade kokke går i køkkenet, bliver der kælet for alle sæsonens friske grøntsager. Med fuld knald på smagsintensiteten og kombinationer, du sikkert aldrig har prøvet før, er én ting sikkert: du kommer aldrig til at sætte tænderne i en overkogt gulerod.

Gemyses grønne køkken får økologiske grøntsager leveret fra Aarstiderne og supplerer med urter fra restaurantens egen køkkenhave. På menuen finder du blandt andet Dagens Måltid, der består af seks grønne retter, som serveres "family style" til deling ved bordet. Du kan støde på både fermenterede og syltede grøntsager, og smagene strækker sig fra de stramme nordiske til de mere eksotiske fra Mellemøsten og Asien. Er du ikke meget for at undvære det animalske protein, så er der mulighed for at tilkøbe fisk eller kød.

Hvad end du er på besøg hos Tivoli eller Gemyse, så er det værd at slå vejen forbi restaurantens fine drivhus, hvor du kan slå dig ned til en kop kaffe og kig i alle retninger. Gå også på opdagelse i køkkenhaven, hvor der det meste af dagen er gang i bålfadene, og du kan lave "do it yourself snacks" i form af hjemmelavede snobrød, popcorn og ristede skumfiduser.

I 2018 blev Gemyse optaget i den internationale guide Truth, Love & Clean Cutlery, der har fokus på bæredygtighed.

Eftersom Gemyse ligger midt i den smukke forlystelsespark, skal du betale entre for at besøge restauranten i Tivolis åbningstid. Gemyse er lukket uden for Tivolis sæsoner.

 

Get Social: