VisitCopenhagen

The Standard

The Standard er navnet på den funktionalistiske toldbodsbygning på havnefronten, som huser to af Claus Meyers restauranter samt en Mikkeller bar.

I den smukke havnebygning kan du både gå efter en god dansk frokost, en Michelin middag eller hoppe i baren til en øl i international topklasse.

Restauranterne

De to restauranter, Almanak og Studio, serverer mad fra det nordiske køkken. Almanak byder blandt andet på smørrebrød til frokost, og om aftenen vil der blive serveret "mad som vores bedstemor ville have lavet, hvis hun havde vidst, hvad vi ved i dag".

Studio henter inspiration fra danske såvel som internationale landskaber og kreerer retter, der repræsenterer vores natur. Her kan du forvente at smage noget, du ikke har smagt før. Maden vil desuden blive tilberedt i et åbent køkken i restauranten.

Det hæderkronede bryggeri Mikkeller er sidst tilkomne værter i huset på havnen, og har som optakt til festivalen Haven sidst på sommeren åbnet en Haven pop-up bar, som byder på frokost, aftensmad, drinks, kaffe og selvfølgelig øl.

Arktiketuren

Bygningen, som huser The Standard hedder Gammelholm Toldkammer, er opført i 1937 og tegnet af Kristoffer Varming. Den er et smukt eksempel på funktionalismen, som andre af dansk arkiktekturs store navne ligeledes excellerede i. Bl.a. C.F. Møller, Kaare Klint og Arne Jacobsen.