Gå til indhold
©  Foto:

Struensee på Nationalmuseet

28. april 1772 blev Johan Friedrich Struensee henrettet på Øster Fælled i København ved halshugning. På Nationalmuseet i København kan du se den økse, som blev brugt til at hugge hovedet af den unge hoflæge.

Fortællingerne lyder, at han først fik hugget højre hånd af og siden hovedet, som først ved tredje hug blev skilt fra kroppen.

Struensee boede desuden en overgang i det såkaldte Prinsens Palæ, hvor Nationalmuseet i København har til huse. Der er en montre, hvor du kan se øksen, men også andre redskaber, der blev brugt ved hans henrettelse samt hans signetring.

Prinsens Palæ

Prinsens Palæ blev bygget i 1743-44 af hofbygmester Nicolai Eigtved til Kronprins Frederik V og Kronprinsesse Louise.

En suite af elegante sale står stadig næsten som dengang, prinser og prinsesser havde deres gang i dem med paneler, stuk, lysekroner og møbler.

I det kongelige 1700-tals palæ kan du desuden se eller gense historiske klassikere som solvognen og Egtvedpigen og opleve udstillingen Danmarkshistorier 1660-2000.

Andre udstillinger

På Nationalmuseet i København kan du følge hele Danmarks historie fra istidens rensdyrjægere, over vikingetiden, kristendommens indførelse og enevælden til nutidens samfund.

Nationalmuseet har verdens største samling af genstande fra Grønland, en af verdens største etnografiske samlinger, en antiksamling, et legetøjsmuseum, en mønt- og medaljesamling og Klunkehjemmet fra 1890.

Get Social: