©  Foto:

Sushi Anaba

Sushi Anaba skaber en oplevelse, der tager dig nær havet, nær sushiens oprindelse og nær de ædle japanske traditioner.

Det er få forundt at have haft en autentisk, japansk sushi oplevelse. Nok har sushien vundet indpas på den københavnske restaurantscene de sidste 10 år, men der har ikke været et sted som Sushi Anaba. Før nu. Chefkok Mads Battefeld tog hele vejen til Japan for at lære den ædle kunst, og stå i lære som sushikok.

Det er ham, du møder, når du træder ind i det lille lokale på Nordhavn. Kokken. I bedste japanske stil står han blandt sine gæster, bag disken, og tilbereder den udsøgte menu. Menuen er baseret på dansk fisk og -skaldyr og japansk importerede råvarer. Til menuen står valget mellem en klassisk risvins parring, eller et udvalg af vine. Restauranten har kun plads til 8 personer, og med sine to seatings per aften, er det forsat en oplevelse, der er de få forundt.

Hvis du er en af de heldige, der får plads hos Mads Battefeld, kommer du til at opleve den mest rene form for sushi. En japansk traditionel tilgang til spisen, der kaldes Edomae. Den har sine rødder i Tokyo, og sit fokus på de fire elementer: ris, fisk, soya og wasabi. Hverken mere eller mindre, og altid med kvaliteten af råvarerne i top. Det handler i særdeleshed om præcision i tilberedningen af risen, udskæringen af fisken og doseringen af soya og wasabi. Det meste af deres fisk er fanget lokalt og bæredygtigt i danske farvande.