VisitCopenhagen

Tomás Saraceno udstilling: Event Horizon

Cisternerne, det tidligere vandreservoir under Søndermarken over for Frederiksberg Slot, er i dag et enestående udstillingssted i København. I en udstilling af Tomás Saraceno inviterer Cisterne den besøgende på en sælsom rejse henover vandet ind i Cisternernes søjlegange.

Dybt under Søndermarkens grønne græs på Frederiksberg gemmer sig enorme underjordiske rum, hvor dagslyset aldrig når ned. Her indhyller mørket, kulden og fugten dig i en verden, der minder om både glemte katedraler og dystre katakomber.

Engang var de gamle cisterner fyldt med 16 millioner liter drikkevand, men nu er vandet væk og er i stedet blevet erstattet af kunstudstillinger og forskellige arrangementer og events, der alle tager udgangspunkt i stedets arkitektur og helt særlige klima.

Cisterne har i øjeblikket en udstilling med den argentinsk fødte kunstner Tomás Saraceno. Med udgangspunkt i Cisternernes unikke miljø, har Saraceno skabt et storstilet projekt, der er væsensforskelligt fra alt, hvad han tidligere har lavet. Vandet, der vedvarende siver gennem Cisternernes betonkonstruktion, danner et underjordisk, blikstille hav og udstillingen skal således opleves fra både. Den besøgende inviteres på en sælsom rejse ind i Cisternernes søjlegange. Her åbenbarer forskellige kunstværker sig efterhånden som man stævner ud og bevæger sig ind i det ukendte mørke.

Om Tomás Saraceno
Tomás Saraceno (f. 1973, Argentina) er en stjerne på den internationale kunstscene og er blevet sammenlignet med så forskellige kunstnere som Marcel Duchamp og Leonardo da Vinci. Han er oprindeligt uddannet arkitekt, men tog i 2003 afgang fra Staatliche Hochschule für Bildende Künste, Städelschule, Frankfurt am Main. I 2009 studerede han på NASAs International Space Studies Program i Ames, Californien. I 2009 vandt Saraceno den prestigiøse Calder pris. Saraceno bor og arbejder i Berlin.