Danmark sætter ny rekord i 2018: Flere krydstogtgæster i danske havne end nogensinde før

By Uffe Hartmann Head of Corporate Communications
Danmark vil i det nye år for alvor markere sig på krydstogtskibenes verdenskort. Med over 1,1 mio. gæster har Danmark aldrig før været så populær som krydstogtdestination, og det kan mærkes over hele landet fra Skagen i nord til Rønne i øst. I København, der også sætter ny rekord i antallet af gæster, vil sæsonen for krydstogtskibe i 2018 vare hele 215 dage, markant længere end før.
Torsdag, januar 4, 2018

Der bliver ekstra travlt i en lang række danske havnebyer i 2018, når rekordmange krydstogtgæster vil gå i land i en dansk havn i det nye år. Allerede ved indgangen til året er der udsigt til besøg af over 1,1 mio. sejlende gæster i løbet af 2018. Det betyder, at en række danske byer i år sætter ny rekord i antal krydstogtgæster.

Aarhus runder næsten 100.000 gæster, og Skagen mere end fordobler antallet af krydstogtgæster i 2018. I Hundested, der først har etableret sig som krydstogtdestination inden for de seneste år, får man besøg af fire skibe og flere gæster end nogensinde før. Også på Bornholm, i Kalundborg og Helsingør er der udsigt til flere krydstogtgæster, som vil skabe omsætning og beskæftigelse i det nye år.

København er stadig landets største krydstogtdestination og sætter også ny rekord i år, men der er en tydelig tendens til, at havnebyerne rundt i landet, som også satser på krydstogtturisme, får flere og flere gæster. I år får havnene uden for København næsten en kvart mio. gæster, og for første gang nogensinde ankommer mere end hver 5. krydstogtgæst uden for hovedstaden.

”Danmark går ind i sit bedste år for krydstogtturisme – nogensinde. Og det er ikke kun København, der fortsætter vækstkurven op ad. Det nye år understreger for alvor, at hele landet er kommet med og har hul igennem på det internationale marked. Med vores mange havnebyer med individuelle udbud af oplevelser, har Danmark et stort potentiale for krydstogt, og det profilerer vi strategisk over for rederier og rejsebureauer verden over,” siger Claus Bødker, krydstogtchef i Wonderful Copenhagen, hvor netværket CruiseCopenhagen, der samler den danske krydstogtbranche, er forankret.

Flere gæster og længere sæson i København

København er ikke kun Danmarks største krydstogtdestination. Den danske hovedstad er også Nordeuropas vigtigste destination for krydstogtturisme. Og i 2018 kan København se frem til at tage i mod 875.000 krydstogtgæster, det højeste antal nogensinde, og vil dermed cementere sin popularitet på det globale krydstogtmarked.

Men det er ikke kun antallet af gæster, der udvikler sig i København. Det samme gør også længden på sæsonen. I takt med at hovedstaden de seneste år har oplevet vækst i krydstogtturismen, er sæsonen blevet længere og længere. I 2018 vil sæsonen, fra forårets første krydstogtskib lægger til i København, til efterårets sidste stævner ud i Øresund, vare 215 dage – tre år tidligere varede sæsonen kun 173 dage. Ud over de 215 dage fra marts til oktober kommer yderligt dage med trafik, når julesæsonen i 2018 trækker 7 skibe til København i december – med det højeste antal julekrydstogtgæster nogensinde.

”Det er virkelig positivt, at sæsonen bliver længere og længere, så vi kan brede antallet af besøg ud over en længere periode og dermed også skabe forretning uden for de traditionelt populære sommermåneder,” siger Claus Bødker.

Fremgangen i dansk krydstogtturisme mærkes også på interessen hos aktørerne i branchen for at være en del af en fælles, koordineret indsats for at sælge det danske krydstogtprodukt til rederier og rejseagenter rundt i verden. Hos netværket CruiseCopenhagen, der er forankret hos Wonderful Copenhagen, som samler havne, turistorganisationer, attraktioner, hoteller, bureauer og transportfirmaer mm. på tværs af landet, er der i løbet af det seneste år kommet 20 pct. flere medlemmer.

Læs mere om CruiseCopenhagen

Del denne side