©  Foto:

The Silo

Fra kornsilo til ståltårn

Der sker ting og sager i Nordhavns gamle industrihavn, hvor en ny bydel er ved at tage form. Moderne arkitektur vokser ud af tidligere industribygninger, og en af disse nye attraktioner er The Silo.

The Silo er – som du måske har luret – en tidligere kornsilo, der ligger lige ved Nordhavns havnefront. Den gamle cementcontainer, der før var kendetegnet ved graffitien ”HVA DRIKKER MØLR” og ”KLARPIRATSTART”, når man kom kørende forbi med S-toget, er i dag fuldstændig uigenkendelig. Med hjælpe fra det danske arkitektselskab COBE, er den nemlig blevet ombygget og huser nu nogle af Københavns mest luksuriøse lejligheder. COBE står udover The Silo bag flere af Københavns arkitekturelle genistreger som BIBLIOTEKET i Nordvest og Israels Plads i indre by.

Bolig og destination i ét

Udefra er The Silo et avantgarde syn, og dens stålbeklædte facade ville passe perfekt ind i det fiktive Gotham City. Indeni er de originale cementstrukturer bevaret så rå og uberørte som muligt, og rumopdelingerne i den originale silo har givet plads til 38 unikke lejligheder. Størrelsen varierer fra 106 m2 til toetagers lejligheder på 401 m2, og nogle af dem har vilde loftshøjder på op til syv meter.

På 17. etage ligger Restaurant Silo, der også er åben for andre end bygningens beboere. Fra toppen af bygningen, der består af vinduesglas fra gulv til loft, kan du spise middag med 360 graders udsyn over byen. Du kan ogå prøve signaturcocktailen "Hva drikker Mølr", som altså ikke er øller, men mikset af vodka, vanilje og hjemmelavet lemonade. Stueetagen er også åben for offentligheden, hvor der i øjeblikket kan opleves en udstilling med Nordhavns store udvikling.