©  Foto:

Alouette

Byens måske flotteste restaurant er også den, der sværest at finde. Michelin-hædrede Alouette gemmer sig i et råt kvarter på Islands Brygge og serverer forfinet smag med sæsonens bedste råvarer

Restaurant Alouette har en Michelin stjerne i Michelin Guide Nordic, som den modtog i 2019 efter kun at have haft åbent i et års tid. Den har beholdt den siden. Alouette er drevet af den amerikanske kok, Nick Curtin, sammen med hans kone, Camilla Hansen. Sammen med hans makker, Andrew Valenzuela, der også er fra USA, styrer de køkkenet, hvor de drager inspiration fra USA’s mange køkkener samt deres tid på nogle af Københavns toprestauranter, bla. Noma, hvor de begge har arbejdet tidligere.

Stilen i køkkenet er ikke præget af nogle dogmer andet end, hvad der kommer ind ad døren af årstidens bedste råvarer. På Alouette betyder kvaliteten og forholdet til deres produkter og producenter alt for deres madlavning. Der er en fast 5-retters menu, der hele tiden ændrer sig med sæsonerne.

Alouette ligger i samme gård som en masse musikstudier og Københavns Møbelsnedkeri's værksted. Begge verdener præger i høj grad indretningen af restauranten, som Københavns Møbelsnedkeri har stået for at indrette. Alt fra gulvet, til køkkenet og bordene har de sørget for, og det giver en behagelig rød tråd i den smukke restaurant.