©  Foto:

Backhaus Brown

Det smukkeste glaskunst i Hundested finder du hos Backhaus Brown midt på havnen i Hundested. 

Smukt beliggende på Hundested Havn ligger Backhaus Brown. Bygningens arkitektoniske linjer er tegnet med respekt for omgivelserne og er inspireret af placeringen ved vandet.

Backhaus Brown fremstår som en perle på havnen, en lille ”Sort Diamant”, der knejser stolt med udsigt til Kattegat og indsejlingen til Isefjord. Beliggende på kajkanten i hjertet af havnen, hvor lystbåde og små fiskekuttere lægger til eller sejler lige forbi.

Inde i smedjen bliver du mødt af stilfuldt og unikt design, flot udstillet i butik og galleri. I midten af smedjen findes det arbejdende værksted med arbejdsstationer, glasovn og afspændingsovn. Her kan du hver dag se Nanna og Andrew arbejde med deres kunst og følge tilblivelsen af de smukke glas produkter. Det er en helt særlig oplevelse at komme her. Her er ro, kunst og traditionelt håndværk og en ganske særlig atmosfære og sjæl.

Fra glassmedjens store panoramavinduer er der frit udsyn til havet, indsejlingen til Isefjord, havnen og Rørvig færgen, der gang på gang sejler lige forbi på sine daglige ture mellem Hundested og Rørvig.

Hundested Havn

Hundested Havn er i dag en helt speciel blanding af det nye og det gamle, nytænkning, kunstnere, gallerier, hyggelige restauranter, et moderne bryghus i det gamle vodbinderi, jazz, blues, foredrag, grillaftner, lille færge, tog til havnen, den nordisk inspirerede restaurant Knud, hyggelige caféer, traditionelt fiskeri, Sildens, Øllets og Æblets dag – en del af Copenhagen Cooking, international sandskulpturfestival, fiskehandlere, ægte gammeldags røgeri, vodbinderi og havneindustri.

Her er atmosfære og stemning, en dejlig ro, smukt lys fra vandet på 3 sider, duft af hav og havn, og man kan få alle sanser fyldt op.