Billetter & priser i den offentlige transport

Få det store overblik over, hvilke billetter du skal bruge, når du kører med det offentlige. Der er mange forskellige billettyper, priser og muligheder. Find hjælpen her.

Du kan købe forskellige slags billetter, når du rejser med offentlig transport i København. Det hele afhænger af, hvor lang tid du opholder dig i byen, og hvor meget du planlægger at bruge offentlig transport.

Her køber du billet

Du skal købe billet, inden du stiger på toget eller metroen. Du køber billetter i billetautomaterne, der tager imod kontanter og de mest almindelige kreditkort, og i 7 Eleven kioskerne på stationerne. I Københavns lufthavn og på Københavns Hovedbanegård er der billetkontor med personlig betjening samt billetautomater. Bemærk at ikke alle billettyper/rejsekort kan købes via automaterne.

I busserne er det også muligt at købe billet af buschaufføren. Men husk at medbringe kontanter og ikke for store sedler. Den samme billet kan bruges til metroen, busser, tog og havnebusser. Sørg for altid at have din billet på dig i tilfælde af, at en billetkontrollør ønsker at se den. Hvis du rejser uden billet, får du en bøde på op til DKK 750.

Køb med din smartphone eller online

Med app'en "DOT Mobilbilletter", kan du købe dine billetter direkte fra telefonen. Du skal blot indtaste din destination eller vælge zoneantal for din rejse og så betale ved at indtaste dine kontooplysninger.

Køb din bus-, tog- eller metrobillet online op til 15 min. før afgang.

Foto:Daniel Rasmussen

De forskellige billettyper

Enkeltbilletter

En almindelig billet er en enkeltbillet. Du skal købe det antal zoner, som du behøver for at ankomme til din destination. Hvor længe billetten er gyldig afhænger af antal zoner. I denne tidsperiode kan du bruge din billet så meget, du vil i metroen, busser, toge og havnebusser, men kun inden for de zoner, som er gældende for din billet.

Zonebilletter koster mellem DKK 24 (for 2 zoner) og DKK 84 (for 8 zoner). 2 zoner dækker det meste af rejsen i det centrale København. 

City Pass

I København kan du vælge mellem to forskellige versioner af City Pass - City Pass Small og City Pass Large.

Et City Pass Small giver dig ubegrænset adgang til busser, tog, metro og havnebusser i zone 1, 2, 3 og 4 i mellem 24 og 120 timer. Zonerne dækker centrum og transport til og fra lufthavnen. 

Med et City Pass Large kan du rejse ubegrænset med offentlig transport i zone 1 - 99 i mellem 24 og 120 timer. Zonerne dækker blandt andet København, Roskilde og Helsingør. 

En voksen kan medbringe 2 børn under 12 år gratis på sit City Pass. Du kan købe City Pass i lufthavnen eller købe City Pass online, og modtag en sms som kan bruges med det samme. Du kan læse mere om City Pass og priser på de forskellige typer her. 

Copenhagen Card

Med et Copenhagen Card får du ubegrænset offentlig transport med tog, bus, metro og havnebus i hele hovedstadsområdet. Derudover får du fri adgang til over 80 attraktioner og museer samt rabat på samtlige restauranter og seværdigheder. 

Rejsekortet

Rejsekortet er en ny billetform for alle med bopæl i Danmark. Du bestiller rejsekortet over nettet. Derefter sætter du penge ind, og hver gang du rejser på kortet, checker du ind og ud ved at scanne kortet, og derved bliver beløbet for din rejse automatisk trukket på din konto på rejsekortet. Du kan tanke penge op automatisk eller manuelt. Kortet skal dog forudbestilles og sendes til din hjemmeadresse i Danmark, så hvis du ikke allerede har et rejsekort, skal du huske at bestille det inden, du kommer til København.

Rejsekortet er personligt, men det er muligt at købe et anonymt Rejsekort. Denne type kort påkræver ikke en adresse eller anden personlig information. Kortet koster dog DKK 80 (du skal også sætte penge ind på kortkontoen). Køb det i DSB Billetsalg på Hovedbanegården, eller tank op på DOTs andre salgssteder over hele Sjælland.

Husk at checke ind, når du starter din rejse og hver gang, du skifter bus, tog eller metro undervejs. Du skal først checke ud til allersidst, hvor beløbet for din samlede rejse bliver regnet ud.

Tag børnene med

To børn under 12 år kan rejse gratis, når de er i selskab med en voksen med en gyldig billet. Børn der rejser alene skal købe børnebilletter indtil de fylder 16 år. To børn under 16 år kan rejse sammen på én voksenbillet. 

Det er gratis at medbringe barnevogne på al offentlig transport.

Læs mere om billetter og kort i hovedstadsområdet

I København kan du medbringe både hund, cykel og barnevogn i offentlig transport, bare du er opmærksom på reglerne.

Medbring børnene

En voksen med en gyldig billet kan medbringe to børn under 12 år gratis. Rejser børnene alene, skal de købe en børnebillet, indtil de fylder 16 år. Læs mere her.

Barnevogne kan medbringes gratis i både tog, bus og metro. 

Medbring cyklen

Medbring din cykel på busser, toge og i metroen, men vær opmærksom på de forskellige regler. Bemærk at der gælder andre regler for ladcykler mm.

Cykler i busser:

Der må medbringes én cykel per rejsende i nogle af busserne i København. Der er max plads til to cykler per bus - husk at tage højde for barnevogne og myldretid. Det er buschaufføren, der bestemmer, hvorvidt der er plads eller ej, og lokale københavnere har sjældent deres cykel med i bussen. Cykelbilletten skal købes på tog- og metrostationer, i DOT’s billet-app eller via indcheckning på dit rejsekort, men kan ikke købes i busserne. 

På følgende buslinjer må man ikke medbringe sin cykel:

  • Alle buslinjer med numre fra 1 til 100, inklusiv A og N busser, hele døgnet (gælder ikke 5C og E-busser)

  • E- og S-busser samt 5C i myldretiden på hverdage

Cykler i S-togene:

Du kan medbringe din cykel gratis i de københavnske S-toge. Vær dog opmærksom på, at du ikke må stå af eller på S-toget med cykel på Nørreport Station på hverdage kl. 7:00- 9:00 og kl. 15:30-17:30.

Cykler i metroen:

Du kan medbringe din cykel i metroen, hvis du køber en cykelbillet til DKK 13. I myldretiden, dvs. hverdage kl. 7:00-9:00 og kl. 15:30-17:30 er det ikke tilladt at medbringe cykel i metroen. 

Medbring kæledyret

Du kan medbringe små hunde og kæledyr gratis, så længe de kan være i transportkasser eller tasker. Størrelsen på tasken må ikke overskride 100 x 60 x 30 cm, og det må ikke optage et sæde til en anden passager. Tasken eller kassen skal derfor placeres på skødet eller ved dine fødder. Større hunde, der ikke kan være i en transportkasse eller taske, rejser på en børnebillet og skal blive på gulvet.

Hunde kan ikke medbringes i A-busser (gælder hele døgnet), bortset fra A-busser i Køge, Roskilde, Næstved, Holbæk, Ringsted og Helsingør, hvor hunde kan medtages. Større hunde må desuden ikke medbringes i andre busser i Storkøbenhavn i zonerne 1 – 4, 30 – 33 og 40 – 44) på hverdage mellem kl. 7.00 – 9.00 og mellem kl. 15.30 – 17.30. Den forreste halvdel af bussen er dyrefrit område. Der må højst medtages 1 hund pr. kunde.

Læs mere her.