©  Foto:

Fishmarket

Folkene bag Pastis, Mikkel Egelund og Henrik Lazlo, udvider med en fiskerestaurant.

"Fishmarket er min gamle drøm om en fiskebistro, ligesom man oplever dem i Nice, Cannes og Paris, hvor tjeneren kommer zig-zaggende ned gennem restauranten med et svingende fuldt fad af skaldyr på is, som nærmest drypper på gulvet. Vi kan godt lide, at her er liv og glade dage. Det behøver ikke være så fint, selvom kvaliteten er i orden, vinkortet er godt, og der er ordentlige glas på bordet", sagde Mikkel Egelund før åbningen i december 2010.

Foruden de store skyldyrs-anretninger og masser af østers på store fade med knust is, er menukortet fyldt med fisk og skaldyr tilberedt enkelt og sundt, som de gør ved Middelhavet. Fiskene stammer dog primært fra de hjemlige farvande.

Fishmarket har ikke et fast menukort, men priserne for forretterne ligger omkring 100 kr. og hovedretterne starter ved 175 kr. Champagnekortet er stort og alsidigt og rummer både flasker til rimelige priser og de helt store dyre. Husets champagne er den eneste, Fishmarket sælger glasvis. Når det kommer til vine uden bobler, kan du vælge mellem flere hvide vine på glas, mens udvalget af rødvin er mere begrænset.

Om sommeren kan facaden ud mod Hovedvagtsgade åbnes, så der er mulighed for at nyde solen på fortovet.