©  Foto:

Kortkartellet

Kortkartellet i København har en kærlighed til æstetik, typografi, design og Danmark.

På ganske kort tid har Kortkartellet vundet københavnernes hjerter med plakater med typografiske bykort i enkelt minimalistisk design. Alletiders souvenier eller minde fra ferien i København.

De byer, gader, pladser, steder eller veje, som Kortkartellet har valgt at strø på deres plakater er helt tilfældigt udvalgte, enten af kærlighed til stedet, fordi det har et velklingende navn, en smuk typografisk struktur eller bringer smilet frem.

Kortkartellet er et dansk firma ejet og drevet af Christina Muff, som også designer de typografiske kort. Idéen til plakaterne kom, fordi hun selv under et udlandsophold savnede et minde hjemmefra, som ikke var en grim souvenier, men et fedt, enkelt design, som komplimenterede boligindretningen.

Kortkartellet har kort fra hele Danmark, men flest af København og de enkelte bydele, som fx indre by, Valby, Ørestad, Vesterbro, Nørrebro, Østerbro og Frederiksberg. Og de producerer konstant nye kort og nye farver.

Her finder du Kortkartellet

Kortkartellet har en fysisk butik på Niels Hemmingsens Gade 6 i Indre By, men du finder også plakaterne i flere af byens forretninger.

Bemærk at plakaterne ikke er rigtige bykort og derfor ikke kan bruges til at finde vej.