©  Foto:

Liv og lys i Søndermarken

Med et tiltrængt løft spår jeg, at den kuperede og byvilde miniskov med rette vil blive et besøgt og elsket udflugtsmål for sprælske voksne med og uden børn.

Indlagt undskyldning for at stoppe
Danmarks nye og eneste interaktive løberute følger Søndermarkens ydersti og motiverer til at holde det løbetempo, man selv har bestemt på start/slut-søjlen ved turens begyndelse. Herfra er det bare afsted-afsted-afsted! – videre til næste lampe, inden den lyser op.

På den 2,5 km lange rute løber man forbi fire aktivitetssteder, der lægger op til kreativ bevægelse, leg og interaktiv styrketræning for alle aldre, så skulle du have lagt for hårdt ud med tempoet på ruten, kan du jo lade som om, det var en helt planlagt del af træningspasset at stoppe lige dér og lave et par pull-ups...

Pacet op ad Valby bakke
Mit første besøg på ruten var med min 3-årige datter i løbevognen. Hun har ikke gidet sidde i løbevognen i over et år - men nu sad hun der pludselig med glæde som en anden løbetræner i karet. Og pacede mig med iver i stemmen op ad Valby bakke... ”Hurtigere mor! Lampen lyser lige om lidt!!”

Kærlighed ved første km
Med to runder i Søndermarken blev det med turen ud-og-hjem til 7 km løb med styrketræning, jorden-er-giftig og fangeleg ved aktivitetsstederne undervejs – og to gennemtæskede, rødkindede og lykkelige damer ved turens slutning. Løbekareten får ikke lov at gå i hi over vinteren!

Hvad: Liv og lys i Søndermarken - Danmarks nye og eneste interaktive løberute.
Hvor: Søndermarken.
Hvornår: Så ofte som muligt – haven er åben døgnet rundt (men er helt klart rarest i dagslys).