Christiansborg Slot

Christiansborg Slot byder på Dronningens pragtsale, de kongelige stalde, Absalons ruiner og den helt nye attraktion: Det kongelige Festkøkken.

Christiansborg Slot beliggende på den lille ø, Slotsholmen, er delt I to. Den ene del af slottet bliver brugt af Dronningen til gallamiddage, og er til daglig åbent for interesserede besøgende. Den anden del af slottet rummer Folketinget, Højesteret og Statsministeriet.

Unikke gobeliner og storslået tronsal

Slottets hjerte, Riddersalen, er den storslåede ramme om Dronningens gallamiddage ved statsbesøg og aftenselskaber. Den 40 meter lange sal kan på festdage have 400 spisende gæster.

Her hænger Dronningens berømte og farvestrålende gobeliner med detaljerede beskrivelser af Danmarks historie gennem 1000 år. Billedtæpperne er skabt af billedkunstneren Bjørn Nørgaard.

På Christiansborg Slot kan man også opleve Dronningens imponerende tronsal med gyldne silketapeter, hvor hun modtager konger, præsidenter og ambassadører.

Det Kongelige Festkøkken

Som en helt ny attraktion i København kan man nu få et unikt indblik bag kulissen i de kongelige festforberedelser. Det legendariske køkken under Christiansborg Slot, der råder over en af Europas største kobbersamlinger, er nemlig blevet renoveret, som det så ud i 30’erne.

Her venter der de besøgende et sansabombardement af duft, røg og damp fra de sydende og boblende kobbergryder.

Pris
Voksen
150.00 DKK
Barn
75.00 DKK
Copenhagen Card
Gratis

Opdateret af:

Wonderful Copenhagen redaktion@woco.dk

Kontakt

Adresse

Prins Jørgens Gård
1468 København K

Telefon

+45 3392 6492

Fakta

 • Rabatter

  • Copenhagen Card - gratis
 • Type

  • Historisk museum

Find vej

Find vej til dette sted

Fra

Transport

 • Se geokoordinater

  Longitude : 12.580375671
  Latitude : 55.676471297