©  Foto:

Tårnet, Christiansborg Slot

Besøg Christiansborgs tårn, Tårnet. Med sine 106 meter er Tårnet Københavns højeste, og det byder på en storslået udsigt ud over byens tage. 

Det er gratis at nyde udsigten og kan kombineres med en middag i Tårnets restaurant, hvor Meyers står for maden.

Tårnet i Folketinget Christiansborgs tårn åbnede i juni 2014 og gav dermed alle interesserede mulighed for at opleve den storslåede udsigt over København og nyde en kop kaffe eller et måltid i Tårnets restaurant.

Tårnet er opført som del af det tredje og nuværende Christiansborg Slot, der blev bygget i perioden 1907-1928. Det er, som resten af slottet, tegnet af arkitekt Thorvald Jørgensen. Med sine 106 meter er Tårnet på Christiansborg Slot fortsat det højeste tårn i København - 40 cm højere end rådhustårnet.

Christiansborgs øverste gemakker har hidtil kun været benyttet som pulterkamre, men i 2012 tog Folketingets formand, Mogens Lykketoft, og det øvrige Præsidium initiativ til at få de historiske rum åbnet for offentligheden.

Gratis adgang til Tårnet

Med åbningen er det nu muligt for alle kvit og frit at besøge en af landets mest synlige og omtalte bygninger. Indgangen til Tårnet findes i Kongeporten, som ligger i midten af Christiansborg og lige under selve tårnet i en stor port ud mod Christiansborg Slotsplads.

Der er adgang til Kongeporten både fra slotspladsen og fra Indre Slotsgård (via Marmorbroen og Ridebanen). I indgangen går der en elevator op til Tårnet. Det er ikke muligt at tage trappen.

Der kan forekomme ventetid, da der er begrænset plads.

Smag på det danske køkken i Tårnets restaurant

Smag på det danske køkken på toppen af det danske parlament. Meyers står for maden i Tårnets restaurant.

Meyers – grundlagt af kokken Claus Meyer - har drevet restauranter i adskillige år og står, foruden Tårnets restaurant, også manden bag restauranter i Operaen, Skuespilhuset og Gamle Scene.

Meyers tager udgangspunkt i råvarer og traditioner fra alle egne af Danmark. Tanken er at bære velkendte retter frem i nyklassiske varianter. Køkkenchefen hedder Maria Junker, og før turen gik til Christiansborg, har hun været køkkenchef på den berømte københavnske smørrebrødsrestaurant Schønnemann.

Frokost, kagebord og middag

I Tårnets restaurant kan du både spise frokost, nyde en kop eftermiddagste og spise en middag. Til frokost står den på dansk smørrebrød, aftenmenukortet løfter danske klassikere ind i nutiden og fra tid til anden arrangerer Meyers i Tårnet også sønderjysk kagebord for byens kageglade borgere og besøgende.

Restauranten har udsigt til Christiansborgs ridebaner, og observationsdækket er lige oven over restauranten. Det vil sige, du er kun et par trappetrin fra at nyde Tårnets udsigt, før eller efter dit besøg i restauranten.