Genbrugs- og vintagebutikker i København

Foto: Martin Heiberg

Fra propfyldte skatkamre til særligt kuraterede niche vintagebutikker. Hvis du har en forkærlighed for genbrugs- og vintage tøj eller møbler, er København det helt rigtige sted at være. Her finder du nemlig et endeløst udvalg af butikker, der bringer tøj og møbler videre i systemet.

Liste
Kort
Læg til "Min rejse"
Veras Vintage
Foto: Veras Vintage

Veras Vintage

I Studiestræde 27 befinder sig en decideret vintage- og genbrugsperle, som alle der går op i bæredygtighed - eller har lidt for meget tøj i skabet - skal kende til.

I Veras kan du nemlig bytte dit t...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
BauBau
Foto: PR photo

BauBau

BauBau er en vintagebutik med herretøj og interiør fra øverste hylde.

Hvert eneste item i den lille hyggelige forretning er nøje udvalgt og tæller kendte, internationale mærker som Raf Simons, Lanvin,...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Reseller
Foto: Reseller / PR

Reseller

Reseller

I hjertet af København finder du secondhand perlen Reseller, som ligger på Pilestræde.

Reseller sælger kvinde- og unisex tøj fra udvalgte mærkevarer som Acne Studios, Ganni, Prada og Cecili...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Carmen Copenhagen
Foto: Anne Leigh Olsen

Carmen Copenhagen

Carmen og Fantasio er en af Københavns ældste og bedste vintagebutikker beliggende i Larsbjørnssstræde, også kaldet Pisserenden.

Her kan du finde alt fra briller, bælter, håndtasker, kjoler, pelse, re...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Wasteland
Foto: Martin Heiberg

Wasteland

I Studiestræde finder du genbrugsbutikken Wasteland, der gemmer på alt fra 80'er jakker til retrosmykker og t-shirts med farverigt print.

Wasteland, der ligger i hjertet af København, byder på både or...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Prag
Foto: Fie Tiedt

Prag

Prag Secondhand ligger på Nørrebrogade og har et stort udvalg af vintagetøj.

Hos Prag Secondhand, vil du ikke gå galt i byen, hvis du leder efter pailletter, unikke kjoler, 80'er trøjer, pelse eller et...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Klaeder Luxury 2nd hand
Foto: PR photo

Klaeder Luxury 2nd hand

Luksus-second hand-butikken Klaeder var nogen af de første i byen fandt på at tage brugt tøj i kommission.

Her i forretningen på Østerbro afleverer købestærke medsøstre det mærketøj, der er for godt t...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Tú a tú
Foto: Ditte Marie Snedker

Tú a tú

”Fra dig til dig”. Hos Tú a tú kan du finde smukke secondhand items, og forkæle dig selv med nyt til garderoben.

Navnet Tú a tú betyder ”fra dig til dig”. Det ligger i sandhed op til selvforkælelse,...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Second - Luksus 2nd hand
Foto: PR photo

Second - Luksus 2nd hand

På Østerbrogade ligger Second – luksus 2nd hand. Konceptet er, at butikken tager tøj i kommision og sælger det videre til nye ejere.

Her kan du købe den Acne kjole du ikke fik fat i sidste sæson, blø...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Time's up vintage
Foto: PR photo

Time's up vintage

Time's Up er en vintagebutik i indre by, hvor der er masse af muligheder for at gøre spændende fund. Bag butikken står en gruppe folk, der har gjort en dyd ud af at opsnuse nye trends og tendenser.

Bu...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
O-S-V Second hand fashion
Foto: PR Photo

O-S-V Second hand fashion

O-S-V Second hand fashion er en kommisionsbutik, og den første af sin slags i København, som sælger velholdt secondhand designertøj til både mænd og kvinder.

Butikken tager både unge og skæve tøjmærk...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Fil de Fer Cph
Foto: Fil de Fer Cph

Fil de Fer Cph

Gå på opdagelse i Fil de Fer Cph's skønne butik, som byder på meget mere end autentiske vintage objekter. Hos Fil de Fer Cph ønsker de at skabe en forbindelse til det svundne Frankrig og forføre dig m...

Læs mere

Gå på jagt efter budgetvenlige second-hand fund

I København kan du finde mange genbrugsbutikker, som byder på tøj fra forskellige årtier til gode priser. Har du lyst til at blive inspireret af originalt tøj fra 80’erne, kan du tage et smut forbi Studiestræde i indre by, hvor du finder genbrugsbutikken Wasteland. Her kan du finde vintagetøj fra mærker som Adidas, Converse og Levi’s, samt en masse retro accessoires, som tager dig tilbage i tiden.

Hvis du i stedet er på udkig efter både nyt og gammelt tøj, skal du ikke gå længere end 100m ned ad samme gade, hvor genbrugsperlen Veras har sin fysiske butik. I Veras finder du et stort udvalg af genbrugstøj, som du kan få fingrene i uden nødvendigvis at købe det. I butikken kan du nemlig bytte dit eget gamle tøj og dermed opgradere din garderobe uden at skulle svinge dankortet en eneste gang.

Lad dig inspirere af håndplukkede mærkevarer

Genbrugsshopping kan udover retrovarer også byde på eksklusivt designertøj fra både tidligere årtier og fra i dag.

Er du på udkig efter designerfund som er så gode som nye, så bør du besøge Rán RosannaØsterbro.

Det særlige ved denne vintagebutik er, at ejerne tager det brugte tøj i kommission. Det vil sige, at dem som har en masse mærketøj, der ikke bliver brugt, med fordel kan aflevere det i Rán Rosanna.

Til gengæld får de oprindelige ejere halvdelen af salgsprisen og du får en genbrugsbutik, som altid er fyldt op med nye, moderne second-handvarer fra førende brands som, Bruuns Bazaar, Chloè, Gucci og mange flere. Det er vist win-win for alle.

Brugte møbler

Hvis du har mulighed for at få møbler med hjem, vil et besøg i en af Københavns mange secondhand møbelbutikker helt sikkert være din tid værd. Dansk design med patina kan bare noget særligt. 

Liste
Kort
Læg til "Min rejse"
KLASSIK Moderne Møbelkunst
Foto: Kira Brandt

KLASSIK Moderne Møbelkunst

KLASSIK Moderne Møbelkunst er en specialbutik i København med brugte danske møbelklassikere. Igennem mere end 20 år har butikken opnået en unik ekspertise inden for dansk møbeldesign og oparbejdet et ...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Bruun Rasmussen
Foto: PR photo

Bruun Rasmussen

I 70 år har Bruun Rasmussen afholdt auktioner og vurderet kunstgenstande for private, virksomheder og offentlige myndigheder og institutioner. I kraft af en solid kunstforståelse og kulturhistorisk in...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Storrs Antikvariat
Foto: Martin Heiberg

Storrs Antikvariat

Med de cirka 5.000 titler på hylderne og en umiskendelig duft af bøger, er denne lille tidslomme i Københavns Nordvestkvarter et besøg værd.

På den travle Frederikssundsvej mellem en slagter og et pi...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
KLASSIK Warehouse
Foto: KLASSIK Warehouse

KLASSIK Warehouse

Kan du lide dansk design, vil du elske KLASSIK Warehouse's enorme lager, hvor vi har tusindvis af møbler i alle former, farver og størrelser. Her modtages og afhentes møbler hver eneste dag, hvorfor d...

Læs mere

Køb danske møbler med charmerende patina

Udover tøj, så kan der også være mange penge at spare på møbler i de københavnske genbrugsbutikker. Hvis du vil investere i originalt dansk design, bør du overveje at besøge KLASSIK, som er et moderne møbelhus, der sælger unikke genbrugsmøbler af anerkendte arkitekter, såsom Arne Jacobsen og Paul Kjærholm. KLASSISK ligger i Bredgade i indre by, kun et stenkast fra Kongens Nytorv, Magasin og metroen.

Alle snedkermestermøbler i butikken er eksklusive, og alle varer er nøje udvalgt for at skabe et unikt sortiment af møbler med masser af særlige detaljer. De brugte designmøbler i KLASSIK er blevet sat i stand, men de har stadig beholdt den charmerende patina, som gør de enkelte møbler til noget ganske særligt.

Genbrugsbutikken der passer til alle

En sidste genbrugsbutik, der er værd at fremhæve, er den charmerende genbrugsbutik Edison & Co., der ligger på det livlige Vesterbro. Edison & Co. har noget, der passer til enhver pengepung – både den store og den lille. Det er steder som her, at du kan gøre de helt store fund uden at skulle bruge mere end 100 kr. I butikken kan du både finde vintage møbler og masser af små nipsting til boligen af både små og store designere.