Gå til indhold
Helsingør gade
Kronborg

Kystnatur, historisk vingesus og maritim kulturhistorie. Velkommen til Helsingør

Foto:Jacob Lisbygd&Daniel Rasmussen

Den 800 år gamle købstad emmer af en unik maritim kulturhistorie, som du ikke støder på andre steder. Hvis du giver slip, har du mulighed for at træde ind i et stykke danmarkshistorie slentre gennem de gamle brolagte stræder, mærke vingesuset fra fortidens købstad, eller stå på bolværket med blikket rettet ud over Øresund og blive i tvivl om det er krudtrøgen fra svenskernes bombardement af Kronborg i 1658 eller røgeovnen fra det lokale røgeri, der er ved at klargøre din frokostmakrel, der pirrer din lugtesans.

Der er så meget at opleve og dykke ned i: Kyst og naturlivet er noget helt specielt på disse kanter, og det er ikke svært, at lade sig rive med af de mange tillokkende attraktioner, begivenheder og stemninger, som du kan læse meget mere om på denne side, men lad os starte ved byens store flagskibe.

De helsingoranske flagskibe

Uanset hvordan man vender og drejer den, så kommer man ikke uden Kronborg, M/S Søfart og Kulturværftet. Tre af Helsingørs store institutioner som på mange måder binder historien sammen med det nutidige kulturliv, som er så levende i Helsingør. Kronborg kender vi alle fra referencen til Hamlet, og det er sandsynligvis der mange internationale gæster kender Helsingør gennem. Men hvordan er det nu lige med Kronborg, værftet og søfartshistorien? Lad os starte vores tur her.

Ankom med stil

Få et overblik over toglinjer, færgeafgange og parkeringspladser.

Kystbanen helsingør

Sådan kommer du til Helsingør

Foto: Daniel Rasmussen

Kort over Helsingør

En idé til en gåtur med indlagte højdepunkter i bykernen og på havnen i Helsingør.

Helsingør Guide

I Helsingørs egen lokal guide får du en masse spændende information om Helsingør. Her er alt fra hvordan du, og de lokale kan passe på Helsingør og bevare deres kulturarv, en Neighborhood Guide, perspektiver fra en lokal Helsingoraner, oversigt over årets events i Helsingør og meget mere, så du kan planlægge din tur bedst muligt.

Get Social: